Foto: Marko Grönholm
#ibsilly

Allsvenskans bästa skott blir istället Herr1ans bästa?

ANNONS

Mannen med de stora projektilerna berättar om varför han väljer att lämna Allsvenskan för att spela i Herr1an.

Backtalangen Melker Grönholm har profilerat sig som killen med Allsvenskans hårdaste dragskott. 21-åringen slog igenom på allvar för två säsonger sedan när han öste in elva mål och elva assist med nykomlingarna Sundsvall FBC. När de åkte ur serien direkt skrev han på ett 1+1 kontrakt med Hudik/Björkberg där han dundrade in 12 mål och sju assist den här säsongen. 

- Jag tycker min insats i Hudik-tröjan var helt okej. Jag hade velat komma upp på en högre nivå både spelmässigt men även poängmässigt, säger Grönholm till Innebandymagazinet.

Men skottvirtuosen kommer inte få någon chans att komma upp i en högre nivå i Hudik-tröjan för han har valt att inte aktivera sitt +1 år utan istället går han tillbaka till Sundsvall och spel i Herr1an. 

- Ja de stämmer. Jag spelade med Hudik under förra säsongen men bodde kvar i Sundsvall. Varför de blev Sundsvall igen är för satsningen vi gör just nu, tycker jag lät väldigt spännande och valde därför hoppa på tåget helt enkelt.

På grund av pandemin så ser upplägget för den Norra Herr1an lite annorlunda ut jämfört med innan Coronan. Norra serien är uppdelad i två serier, en norra med åtta lag och en södra med sju lag, där Sundsvall hamnat i den södra. Precis som i damallsvenskan så spelar man dubbelmöte med lagen inom sin egen serie och sedan enkelmöten med den andra serien. 

- Har faktiskt inte tänkt så mycket på serieindelningen och så vidare utan jag har bara som mål att gå upp. Såg att vi kommer möta alla lagen minst en gång i alla fall, vilket ja tycker är bra. Men spelar egentligen inte så stor roll faktiskt, målet är att gå upp oavsett motstånd.

Vad har du för förväntningar på din comeback i Sundsvall kommande säsong?

- Mina förväntningar är höga. Vi har ett ungt men väldigt tränat och talangfullt lag. Alla vill ta steget upp och vi förbereder oss även för det. Förväntningarna på mig själv är som alltid också höga. Vill prestera på topp oavsett vad för träning eller tävling vi utför.

 

JUST NU PÅ PLUS: Artikelserie: Framtidens SSL-stjärnor i distrikt för distrikt

TV: Stjärnans tips - så ska du göra om du inte får spela

Årets målvakt i SSL, Sirius Matilda Östlund Visén, om hur man ska hantera att inte få spela.

Matchrapporter: Sundsvall FBC utklassade Tyresö Trollbäcken på hemmaplan Jens Ohlin i målform när Djurgården vann mot Sundsvall FBC Stort jubel när IBK Dalen säkrade seriesegern med vinst mot Sundsvall FBC Chanslösa senast – men nu kunde Sundsvall FBC besegra Sirius Seger med 9-6 för Sundsvall FBC mot Skälby

Den här artikeln handlar om: