#ibsilly
Ludwig Bäckman Forkner.
Foto: linkopinginnebandy.se
SSL

02:an får kontrakt med SSL-laget

ANNONS

Linköping plockar upp talang från egna leden.

SSL-laget Linköping plockar upp 02:an Ludwig Bäckman Forkner från egna leden. Centern spenderade säsongerna 2018/19 och 2019/20 i klubbens Herr1an-lag, och fick under årets säsong chansen i Allsvenskan – och tog den.

Det blev totalt 15 matcher i Onyx, som slutade sist i i Allsvenskan Södra, och Bäckman Forkner svarade för fina 21 poäng (13+8). 

- Ludwig är en talangfull tvåvägscenter från egna leden som nu är redo att ta klivet upp till A-truppen och SSL spel. Det ska bli spännande att följa hans utveckling under säsongen och vi ser Ludde som en viktig spelare i vår långsiktiga satsning, säger tränaren David Gillek i ett pressmeddelande.

Bäckman Forkner, som också varit med och vunnit guld i SDF-SM med Östergötlands 02:or, får nu chansen att slå sig in i SSL-klubben som slutade åtta under årets säsong.

- Det är tufft med många duktiga spelare att konkurrera med speciellt på centersidan. Men jag är ung och sugen att ta klivet upp vilket jag ser som en styrka och det är framförallt mitt offensiva spel hoppas jag kunna bidra med till laget, säger han i pressmeddelandet.

Linköpings #ibsilly  

Klara in

Ola Hyltén, forward (Hovslätt)

Lukas Eldholm, center (Höllviken)

Samuel Dahlberg Demir, forward (Falun Utveckling)

William Almlöf, forward (Kalmarsund)

Ludwig Bäckman Forkner, center (egna leden)

Klara ut

Oskar Hagberg, forward (AIK)

Dany Känzig, forward (klubb oklar)

Olli Laine, back (TPS)

Viktor Palm, forward (Onyx)

Felix Forslund, forward (Dalen)


JUST NU PÅ PLUS: Artikelserie: Framtidens SSL-stjärnor i distrikt för distrikt

TV: Stjärnans tips - så ska du göra om du inte får spela

Årets målvakt i SSL, Sirius Matilda Östlund Visén, om hur man ska hantera att inte få spela.

Matchrapporter: Linköping vann tredje matchen – reducerar serien mot Pixbo Pixbo tog ny seger i serien mot Linköping Bra start för Pixbo efter seger mot Linköping i första matchen Linköping starkast – efter två sena mål mot Thorengruppen Tungt för Storvreta – Linköping bröt fina vinstsviten

Den här artikeln handlar om: