Foto: Pixbo Wallenstam
Superligan

Pixbos nya tränarduo är presenterade

ANNONS

Två kända Göteborgsprofiler kommer att träna Pixbo Wallenstams herrar kommande säsong.

För drygt en månad sedan avslöjade Mr. Silly vem som skulle bli Pixbo Wallenstams huvudtränare kommande säsong och idag bekräftades det i ett pressmeddelande från klubben. Precis som Mr. Silly avslöjade så är det Thomas Andersson som tar över rodret igen. Andersson ledde laget så sent som för två säsonger sedan men hoppade sedan av för att göra comeback igen i slutet på säsongen när Pixbo behövde hjälp med att fixa slutspelsplatsen. 

- När jag hoppade in under de sista matcherna föregående säsong var det ett givet beslut att även snegla på kommande säsonger. Jag saknade hetluften när jag bara satt hemma under den tråkiga pandemisäsongen, säger Andersson.

Men Pixbo kallade in Andersson för sent och man missade slutspel för första gången på 11 år.

- Revanschlustan är stor, för att inte säga gigantisk bland killarna. Där gäller det att få ut det mesta och bästa så vi inte kör huvudlöst. När jag kom in i våras bidrog jag mest med energi och att synas för alla och hoppades på att det, tillsammans med det som Tim och Per jobbat fram skulle räcka. Nu blev det ju inte så och därför kommer det ske en hel del förändringar när jag nu står på egna ben på riktigt för första gången i SSL. Det känns som ett perfekt tillfälle att göra dessa ändringar på, med nya arenan och att ingen faktiskt kan säga att det vi gjorde förra året var bra, i alla fall inte placeringsmässigt. Jag känner ett starkt förtroende från killarna och övriga runtomkring så nu är det bara upp till bevis. 

Som assisterande tränare får Andersson ett bekant ansikte i Göteborgsområdet i Magnus "Sudden" Sundell. Han har tränat de flesta storklubbarna i Göteborsområdet men aldrig Pixbo och aldrig i SSL. Han har dock kvalat upp till SSL både som spelare och tränare.

- Innan jag började jobba som NIU-instruktör och blev förälder var målet att någon gång coacha ett SSL-lag. Av olika anledningar har inte rätt förutsättningar funnits tidigare men det upplägg som Pixbo Wallenstam presenterat tror jag stenhårt på och det känns helt rätt. Jag ser fram emot att jobba hårt och disciplinerat tillsammans med laget mot segrar. På elitnivå handlar det om att vinna.  

Matchrapporter: IBF Falun reducerar serien mot Pixbo Pixbo tog ny seger mot IBF Falun IBF Falun vann tredje matchen – reducerar serien mot Pixbo 2-0 i matchserien efter ny vinst för Pixbo mot IBF Falun Pixbo fick en drömstart – vann efter förlängningsdrama

Den här artikeln handlar om: