Landslagsuttagningen
Foto: Per Wiklund
Landslaget

Morastjärnan en av nio fd RIG-spelare i landslaget

ANNONS

Efter en bra säsong får Moras Lisa Svarfvar debutera i damlandslaget i början på juni.

Tidigare idag tog Åsa "Kotten" Karlsson ut en trupp på 25 utespelare och fyra målvakter som åker till Varberg för landslagsläger i början av juni inför hemma-VM som börjar i slutet av november. Hela 11 spelare i truppen var debutanter och en av de lyckliga debutanterna var KAIS Moras Lisa Svarfvar. 

-  Känns såklart jättebra! Det här är ju något jag har sett framemot sen jag var liten. Ett fint kvitto på att jag gjort en bra säsong, säger Svarfvar till Innebandymagazinet. 

22-åringen är har precis avslutat sin tredje säsong i SSL och Mora efter det att hon tog studenten från RIG Umeå. Hon har tagit stora kliv framåt varje år och den här säsongen satte hon personligt poängrekord med 26 poäng på 24 matcher. Dessutom var hon och kedjekompisen Moa Gustafsson Superligans femte bästa radarpar. Just RIG Umeå och landslaget är en lyckad kombination då dagens trupp innehåller hela nio spelare som gått på riksinnebandygymnasiet.

- Meningen med RIG är ju att man ska utvecklas som spelare/individ och så småningom nå landslaget i framtiden. Tror att vi är skolade på er bra sätt och RIG lägger en bra grund för oss att använda. Sen får man själv toppa med spetsegenskaper.

Under årets silly season har det blivit klart att Moa Gustafsson lämnar Mora för Falun så Svarfvar hoppas på att hon får återförenas med henne på landslagssamlingen. Men vem hon skulle vilja se som tredje länk vill hon inte spekulera i. 

- Vore såklart kul och spela med Moa men får se vad Åsa tänkt. Svårt och säga vem som skulle passa bra ihop med oss, jag tror att vi skulle kunna hitta kemi med alla i denna trupp.

Mora har haft många spelare med i blågult under årens lopp men den här gången är det bara Lisa och Moa som blivit uttagna och det är minst en för lite enligt debutanten. 

- Jag tycker att Jenny Axelsson har gjort en bra säsong, hon har klivit fram i många matcher. Men det är en svår fråga vilka som saknas, dem som är uttagna är ju välförtjänta sin plats i truppen. 

Vad ser du mest fram emot med att få debutera i landslaget?

- Att få spela innebandy igen och att få spela/träffa de bästa och främsta spelarna i Sverige.


TV: Årets målvakt drömmer om landslaget

Matilda Östlund Visén om landslagsmålvakterna som slutat: "Börjar bli normen att spelare, framför allt på damsidan, slutar tidigare och tidigare"

Matchrapporter: Malmö FBC avgjorde i förlängningen mot Kais Mora Seger för Kais Mora med 9-7 mot Kalmarsund Storseger för Pixbo Wallenstam borta mot Kais Mora Målfest när Thorengruppen krossade Kais Mora i Thoren Arena Efterlängtad seger för Karlstad – steg åt rätt håll mot Kais Mora

Den här artikeln handlar om: