Foto: Albin Skur och Magnus C Lydahl
#ibsilly

Två spelare lämnar Svenska Superligan

ANNONS

En lägger klubban på hyllan och den andre går tillbaka till sitt gamla lag i division 1.

Simon Zetterling öste in poäng för Craftstaden i Allsvenskan men för två säsonger sedan debuterade han med Växjö i Svenska Superligan. Där gjorde han en helt okej debutsäsong och stod för åtta mål och 14 assist. Men trots många poäng och bra med speltid så beslutade sig Zetterling att flytta hem till Oskarshamn och Craftstaden igen inför förra säsongen och spel i Herr1an.

- Det finns flera anledningar men den främsta är väl hemlängtan tillsammans med motivationsbrist egentligen. Det är ingen hemlighet att det ligger mycket tid bakom samtidigt som man har ett heltidsjobb och flickvän/familj på annan ort, sa Zetterling till Innebandymagazinet om varför han valde att lämna Växjö.

Men det blev bara fyra matcher för poängspelaren i Craftstaden och sju poäng innan säsongen stängdes ner på grund av Corona-pandemin. Då valde Zetterling att återvända till SSL och Kalmarsund där han hann med att spela 14 matcher i grundserien med Kalmarsund och göra sex poäng. Han spelade även nio slutspelsmatcher dock utan att göra några poäng. Nästa säsong blir det inget mer spel i SSL utan Kalmarsund meddelade idag att Zetterling återvänder hem.  

-Simon Zetterling återvänder till Craftstadens IBK efter utlåningen Tack för dina insatser i FBC Kalmarsund och lycka till i framtiden, skriver klubben på Twitter.

***

Endre drabbades av ett tung avbräck idag då Elin Gabrielsson meddelade att hon lägger klubban på hyllan efter 8 säsonger i SSL. 26-åringen började sin elitkarriär i FBC Uppsala där hon hann spela två säsonger innan hon flyttade till Gotland och Endre. Totalt blev det 200 matcher i SSL för Gabrielsson och 95 poäng fördelat på 27 mål och 68 assist.

- Jag har verkligen trivts med lagkamraterna, föreningen och Gotland. Inför förra året var målet att kunna spela matcher kontinuerligt och slutföra hela säsongen. Jag har, under en längre tid, haft problem med ryggen, men det kändes fint att kunna spela och bidra till laget. Det har dock krävts väldigt mycket extra träning för att få det att fungera. Jag kommer att bo kvar på ön, så vi kanske hörs och ses i andra sammanhang framöver. Tiden får utvisa det, säger Gabrielsson till lagets hemsida.

Gabrielsson kommer lämna ett stort tomrum efter sig som Endre kommer få svårt att fylla upp.

- Hon har charmat publiken med sin fina teknik och unika bollsäkerhet. Hennes spelblick och uppspel har varit av världsklass hela hennes karriär. Vi vill tacka för den fina insatsen och önskar lycka till framöver. 


TV: Årets målvakt om skillnaderna att spela i ett herrlag

Matilda Östlund Visén: ”Man kunde ofta få höra - nu kommer jag sätta den i krysset bakom dig Matilda”

Matchrapporter: Växjö vann och kvitterade mot Kalmarsund Bra start för Täby efter seger mot Endre efter straffdrama Kalmarsund tog ny seger mot Växjö Likaläge i matchserien efter Växjös seger mot Kalmarsund Revansch och tre poäng för Endre

Den här artikeln handlar om: