Foto: Peter Sternskog och Per Wiklund
#ibsilly

Tre silly-nyheter från Allsvenskan och SSL

ANNONS

En värvning och två viktiga förlängningar presenterades under måndagsmorgonen.

Silly-nyheterna från de två högsta serierna bara strömmar in med jämna mellanrum. Dessa tre nyheter dök upp i flödet under måndagsmorgonen. 

Sirius SSL-lag har förlängt kontraktet med Christian Sandsund som är redo för sin tredje säsong med de blåsvarta. Första säsongen gjorde han 12 mål och fem assist och under sin andra säsong lade han på både två mål och två assist på poängskörden.

- Vi är väldigt glada över att ha kommit överens med Christian om en förlängning. Han har utvecklats under sin tid i blåsvart till en viktig spelare för laget och gruppen, både på och utanför planen. Christian är en snabb och löpstark forward som kommer hjälpa oss i vår ambition att spela en mer intensiv och löpningsorienterad innebandy, skriver laget på sin Facebooksida

***

Allsvenska Åstorp/Kvidinge har förlängt kontrakten med sina tre nyckelspelare Andreas Bremer, Nikolaus Moberg och Mattias Bremer. Man har dessutom gjort klart med säsongens andra nyförvärv Thomas Ghilain från Landskrona Falcons. 32-åringen öppnade upp förra säsongen starkt när han gjorde sju poäng i Herr1an med nykomlingarna Falcons. Säsongen dessförinnan gjorde han 28 poäng på 20 matcher i Herr2an.

-  Jag är en 32-årig belgare som flyttade till Sverige 2012 för att få uppleva en pojkdröm: att spela innebandy i världens bästa innebandyland. Några månader har nu blivit 9 år och jag trivs bra, har köpt hus och bor i Landskrona med fästmö och dotter, säger Ghilain till lagets hemsida och fortsätter berätta om varför han valde Åstorp:

- I Landskrona Falcons har jag utvecklats mycket som spelare och människa. När serien och träningen stoppades förra säsongen blev det tydligt för mig att jag saknar adrenalinet och utmaningen innebandyn ger. När Åstorp hörde av sig kändes det bra direkt. Fokuset och upplägget passar mig perfekt och jag ser fram emot att komma igång.

***

Åstorps belgiska nyförvärv kommer kommande säsong stöta på Malmös Axel Rasmussen som kritat på ett nytt tvåårskontrakt. Rasmussen återvänder till moderklubben efter två säsonger i SSL med Höllviken. Rasmussen återvände faktiskt redan denna säsong och spelade de sju sista matcherna för skåningarna i Allsvenskan.

- Axel har varit tongivande i laget i många år. Han är ett perfekt föredöme för hur Malmö FBC vill profilera sig. Han är en hårt arbetande spelare som kan spela på alla positioner, vilket underlättar lagbygget. Han är otroligt professionell och ger alltid 100%. Jag tror vi nästkommande säsong kommer se Axels bästa poängskörd såhär långt i Magenta, skriver laget på sin hemsida.


TV: Årets målvakt drömmer om landslaget

Matilda Östlund Visén om landslagsmålvakterna som slutat: "Börjar bli normen att spelare, framför allt på damsidan, slutar tidigare och tidigare"

Matchrapporter: IBK Dalen utklassade Sirius – vann med 11-2 Stark vändning till seger för Åstorp/Kvidinge mot Gränna Gransholm vann stort senast – nu tog Malmö FBC revansch Skälby vann klart borta mot Sirius Åstorp/Kvidinge utklassade Genarp – vann med 10-2

Den här artikeln handlar om: