Foto: Per Wiklund
Allsvenskan västra

SSL-stjärnan sadlar om till tränare i Allsvenskan

ANNONS

Skoghalls damer får in nyttiga erfarenheter i ledarstaben till kommande säsong.

När Skoghalls IBK åkte ur SSL för två säsonger sedan så meddelade lagets stjärna Tilda Flodell att hon lägger klubban på hyllan efter åtta säsonger i Svenska Superligan och totalt 210 matcher som hon gjorde 109 mål och 68 assist på. Största meriten under karriären blev ett SM-guld med Rönnby. 

Men Flodell kunde inte hålla sig borta så länge utan när Karlstad behövde hjälp med att klara sig kvar i SSL denna säsong så hoppade hon in i slutet på säsongen och spelade fem matcher och levererade sex mål och tre assist och såg till att de hamnade över nedflyttningsstrecket precis. 

Efteråt deklarerade hon att karriären definitivt var över trots succécomebacken och att hon gjort sitt som spelare. Till kommande säsong så är hon dock tillbaka på innebandyplanen men den här gången som tränare för Skoghalls Allsvenska Damer.

- När jag valde att lägga klubban på hyllan så hörde de av sig och tyckte att det vore tråkigt om all min erfarenhet skulle gå till spillo. De ville gärna ta del av den på något sätt och eftersom jag gillar laget väldigt mycket så kände jag att det vore kul att vara med på ett hörn. Skoghall gör en spännande resa, säger Flodell till Nya Wermlands Tidning och fortsätter att förklara hennes roll i laget:

- Tanken är att jag ska finnas med som extra stöttning för forwards. Kanske peta i powerplay och så. Men jag kommer inte vara någon matchcoach och jag kommer inte vara med på alla träningar. Det är ingen bunden roll utan jag är med när det passar.

Skoghall ledde västra allsvenskan när serien stängdes ner i höstas och man hade bara tappat en enda poäng på de fem första matcherna. Hittills under silly season så har man värvat in Nora Pettersson från seriekonkurrenterna Hagfors samt Elin Westerlund från Örebro. Man har även fått behålla så gott som hela truppen så Skoghall lät nog finnas med i toppen kommande säsong igen. Vem vet kanske plockar Flodell ner klubban från hyllan igen när det börjar vankas SSL-kval?


TV: Årets målvakt drömmer om landslaget

Matilda Östlund Visén om landslagsmålvakterna som slutat: "Börjar bli normen att spelare, framför allt på damsidan, slutar tidigare och tidigare"

Matchrapporter: Seger för Skoghall i toppmötet med Lillån IBK Klart nu: Västerås IBS åker ur serien efter ny förlust Seger för Katrineholm borta mot Skoghall Ombytta roller när Huddinge IBS besegrade Skoghall GS 86 för tuffa för Skoghall – förlust med 3-5

Du kanske även vill läsa:
#ibsilly-sammanställning: Allsvenskan Västra
Plus #ibsilly-sammanställning: Allsvenskan Västra
Den här artikeln handlar om: