Höllviken
Ska Johannes Wilhelmsson skjuta upp Höllviken till SSL ytterligare en gång?
Foto: Jimmy Palm
Allsvenskan södra

Höllviken rustar för återkomsten i Allsvenskan södra

ANNONS

Så ska skåningarna studsa tillbaka till SSL.

Säsongen slutade i en besvikelse för Höllviken. Laget lyckades bara skrapa ihop 15 poäng och landade på en av två nedflyttningsplatser. Nästa säsong kommer klubben återigen lira i Allsvenskan södra. 

- Kort och gott var vi helt enkelt för dåliga, säger Höllvikens sportchef Viktor Ottosson till Innebandymagazinet.

Förberedelserna inför kommande säsong är Höllviken mitt uppe i. På tränarfronten har klubben agerat och Joon Berggren kommer inte fortsätta. Istället tar klubben in Stefan Prim som kommer agera både tränare och sportchef. 

- Först och främst ville vi få in något nytt kanske. Vi hade haft Joon och Fredrik där i tre års tid och vi kände alla det var dags för en förändring. Att vara i SSL som vi har varit med 80 procent förlust nästan, det tär på en och det är tufft. Det är svårt att bygga upp energi igen för att ta sig an nästa uppgift. När vi väl trillade ur var det väl ett bra läge att gå skilda väger och få in något nytt och fräscht. Sen så har vi under en längre tid velat hitta en lösning med heltidsanställning, det var också ett skäl. 

På spelarfronten har det hänt mycket. Ungefär halva laget har lämnat och Viktor Ottosson har fått jobba hårt för att fylla lyckorna. Spelare som Linus Bergström, Daniel Ring, Fabian Hansson, Elias Niclasson och Lukas Edholm har alla lämnat Höllviken. 

- Man kan se det på olika sätt och det är klart att vissa av dem är betydligt mycket tyngre. Om man tar Niclasson och Ring så hade de mått väldigt bra av att spela i Allsvenskan med Höllviken kommande säsong tror jag eftersom de hade lite mindre speltid i SSL. 

- Så unga som de är så tror jag att deras utveckling bara gå uppåt så det hade varit kul om de stannade, men det funkade inte. Om man ser till de mer etablerade i Bergström och Hansson som försvinner och Uddvi och Persson som slutar så har de varit bärande spelare för oss. Det är klart att det är jättesvårt att ersätta dem rakt av. Men jag tycker ändå vi har lyckats bygga en stark trupp för Allsvenskan.

Höllviken har varit engagerade på marknaden. Hittills har klubben värvat sju spelare som ska dra på sig den orangea tröjan nästa säsong. Bröderna Adam och Alexander Berglund, August Berndtsson och Filip Lindkvist är alla nyförvärv. Dessutom har klubben tagit in en trio av danska spelare. Det är de danska landslagsspelarna Jesper Roland, Daniel Nygaard och Daniel MacCabe som väljer spel i Sverige. Att ha danska spelare i laget är dock inget nytt för Höllviken. 

- Vi har ju fördelen av att ha Mikael Karlberg som assisterande tränare i laget och han är också förbundskapten för danska landslaget. Han har hjälp till, vi är jättenöjda med Trolle Lind och Mathias Glass som vi har sen tidigare. Nu får vi in ytterligare tre danskar och det känns som att Danmark är på väg uppåt. De är unga och hungriga även dem och vill visa att de håller på denna nivå. Det ska bli väldigt spännande och roligt att följa tillsammans med våra yngre spelare. 

Känner ni er nöjda med truppen eller finns det fortfarande utrymme att få in något namn till?

- Är det rätt kvalitet finns det alltid utrymme skulle jag vilja säga. Som läget är just nu så hade det varit svårt att göra det bättre än vad vi har gjort det, om jag ska vara helt ärlig. Med tanke på att vi tappade halva laget och ändå känner att vi har ersatt de flesta positionerna med nästintill samma eller till och med bättre på vissa poster. Jag måste ändå säga att vi är väldigt nöjda mer vår position, avslutar Viktor Ottosson. 

Fotnot: Superstjärnan Johannes Wilhelmsson förlängde kontraktet med Höllviken efter att intervjun gjordes.



TV: Magnus testar GS Innebandycenter

Innebandymagazinets Magnus Fredriksson besöker det nya centret för individuell specialträning i Göteborg.

Matchrapporter: Klart nu: Höllviken åker ur serien efter ny förlust Hovslätt avgjorde tät match mot Höllviken i tredje perioden Höllviken vann mot Kalmarsund – trots underläge FBC Lerum vann trots uppryckning av Höllviken Tre poäng till Höllviken efter avgörande i slutperioden mot Nilsby

Den här artikeln handlar om: