#ibsilly
Max Johansson och William Almlöf.
Foto: Albin Skur
Superligan

En lämnar Kalmarsund och en stannar

ANNONS

SSL-topplaget presenterar två nyheter i sitt truppbygge.

Igår kunde Innebandymagazinet avslöja att rightforwarden William Almlöfs vara eller icke vara i Kalmarsund skulle bestämmas under fredagseftermiddagen. Mycket riktigt kom också nyheten några timmar efteråt: Kalmarsund släpper 20-åringen.

Någon som däremot får nytt förtroende i bronsmedaljören är backen Max Johansson. Mullsjö-produkten kom till klubben från Östra SK Jönköping säsongen 2017/18 när man låg i Allsvenskan.

Det har blivit 121 matcher sedan dess i den blåa tröjan och mer kommer det bli. Kalmarsund förlänger den 25-årige backens kontrakt med ytterligare två säsonger.

- Förvandlingen från en lång gänglig yngling till en mogen idrottare har inneburit hårt jobb där han prioriterat innebandyn. Vi är övertygade att Max kommer fortsätta sin positiva utveckling i Kalmarsund de kommande åren. Med sin glada, smittsamma och obrydda personlighet är han en ständig glädjekälla för lagkamrater i vardagen och Max kommer vara en viktig kugge i framtiden, säger sportchefen Adam Kallenberg i ett pressmeddelande.

Max Johansson:

- Jag tror att vi kommer att fortsätta vara ett topplag kommande säsonger, där vi kommer att vara med och slåss om guldet. Mitt egna spel har varit lite fram och tillbaka denna säsong, jag vet att jag kan ännu mer. Jag har varit mindre skadad i år än åren innan, så jag hoppas att jag kan göra en bra försäsong i år och komma i fin form till säsongen i höst.


TV: Här får Emil Johansson Årets back-priset

Falustjärnan efter SM-finalen om att bli utsedd till bästa back i SSL för femte gången på sex år.





Matchrapporter: Växjö vann avgörande matchen mot Kalmarsund Kalmarsund vann och kvitterade mot Växjö Växjö tog ny seger i serien mot Kalmarsund Växjö vann och kvitterade mot Kalmarsund Kalmarsund tog ny seger mot Växjö

Den här artikeln handlar om: