rekordheta allsvenskan
Karljohan Ahlroth och Sebastian Degeryd.
Foto: Per Wiklund
Allsvenskan (Herr)

Lista: 10 största namnen som ansluter till Allsvenskan

ANNONS

Sveriges näst högsta serie ser ut att bli superhet kommande säsong – här är de nya spelarna och ledarna som kommer bidra det.

Allsvenskan ser ut att bli den hetaste någonsin – både i Norra och Södra. Mängder av rutin från SM-finaler och landslag har anslutit sedan serien tog slut för en tid sedan. Innebandymagazinet har rankat de 10 största namnen som tillkommit till kommande säsong – både spelare och ledare är inkluderat.

10. Viktor Palm, Onyx (Linköping)  

Producerat runt 60-70 poäng sina senaste säsonger i Allsvenskan med Onyx och gjorde det bra det bra i SSL med Linköping året som gått. En dundervärvning av Onyx som hade en jobbig säsong senast och som dessutom tappar nyckelspelaren Gustaf Sandberg till nästa säsong.

9. Jonas Eliasson, Lindås (Pixbo Wallenstam, tränare)  

En riktig profil som lär sätta färg på Allsvenskan. Säger vad han tycker och har fått lag att prestera bra innebandy förr – han vann SM-guld med Pixbos damer 2015/16. Hade ett jobbigt uppbrott med just Pixbo för några månader sedan, och det ska bli kul att se vad han går för på allsvensk nivå.

8. Karljohan Ahlroth, Nykvarn (Växjö)  

Man vet att årets Allsvenska kommer vara stjärntät när Ahlroth placerar sig på en åttondeplats på denna listan. Är en etablerad SSL-spelare i bra ålder (född 1997), och enligt Nykvarns tränare Sebastian Wahlgren hade Ahlroth gått in i vilken toppformation som helst i Superligan. Kan bilda en av Allsvenskans främsta duos någonsin ihop med Hampus Ahrén.

7. Sebastian Degeryd, Karlstad (Dalen)

Har gjort åtta raka säsonger i SSL, så det är ingen tvekan om att Karlstad lyckats landa ett av de mest rutinerade nyförvärven till kommande säsong. Forwarden, som gjorde 27 mål förra säsongen i Dalen, vänder nu hem till Värmland och har alla möjligheter till att spotta in poäng i sin hemmamiljö.

6. Anton Vestlund, Karlstad (Alligator Malans)

Ytterligare en tung hemvändarvärvning av Karlstad. En målskytt av högsta klass som är god för 50 kassar i Allsvenskan i rätt omgivning, som han ser ut att få nu. Gjorde 38 mål i Mullsjö-tröjan för tre säsonger sedan.

5. Magnus ”Binge” Jäderlund, AIK (Rosersberg, tränare)  

Att Djurgården tog steget upp till SSL måste ha stuckit rejält för alla som är inblandade i AIK. Nu rustar man för att göra samma resa och anlitade nyligen Binge som ny tränare. Har rutin i överflöd från några av världens bästa lag genom historien. Ledde AIK när de senast var uppe i SSL, 2017/18.

4. Mikael Hill, Fagerhult Habo (Sveriges herrlandslag, tränare)  

Visst. Binge har varit med längre på toppnivå och har nått högre höjder med sina klubblag, men Hill var svensk förbundskapten för bara några månader sedan. Sejouren där blev inte superlyckad, men han har varit med och etablerat Mullsjö som ett topplag i svensk innebandy. Återvänder nu till ett Fagerhult som har goda möjligheter att ta sig tillbaka till SSL direkt.

3. Billy Nilsson, Gävle (Sirius)  

Kunde lika gärna slutat både tvåa och etta på listan, men konkurrensen blev något för tuff den här gången. Det var några år sedan som han var på sin absoluta toppnivå, men Nilsson är fortsatt en spelare av väldigt hög SSL-klass. Har länge velat återvända hem till moderklubben, och frågan är om Gävle kan få en ”Kim Nilsson-effekt” med Billy i föreningen? 

2. Johannes Wilhelmsson, Höllviken   

Den enda spelaren på listan som inte är ett nyförvärv. Skrev i dagarna på ett nytt kontrakt med sin hjärteförening som nyligen åkte ur högstaligan, och alla vet vad han går för – både i Allsvenskan och i SSL. Kommer spotta in poäng även om radarpartnern Pontus Karlson Martell inte längre finns kvar. Är alldeles för bra för Allsvenskan.

1. Hampus Ahrén, Nykvarn (Storvreta)  

Både Billy Nilsson och Johannes Wilhelmsson har varit SSL-stjärnor under en lång tid, samtidigt som Ahrén bara gjort två säsonger i högstaligan. Men trots det så tar han förstaplatsen på den här listan. Hade han spelat kvar i SSL hade det inte dröjt längre innan han hade nämnts som en av världens bästa spelare. Nu gäller det att han, tillsammans med lagkamraterna, tar upp Nykvarn direkt så att utvecklingen kan fortsätta på rätt nivå. 


TV: TV: Två Warbergsveteraner avslutar sina karriärer

Har tillsammans gjort över 200 poäng i Warberg.





Matchrapporter: Klart nu: Höllviken åker ur serien efter ny förlust Fiaskosäsong för Partille – som åker ur serien Kalmarsunds seger spiken i kistan för Karlstad – som åker ur serien Pixbo utklassade AIK på hemmaplan Uddamålsseger för Nykvarns IF mot Hagunda

Den här artikeln handlar om: