#ibsilly
William Almlöf.
Foto: Albin Skur
Superligan

Besviken på egna klubben: "Lite dåligt gjort"

ANNONS

William Almlöfs framtida innebandyöde kan avgöras under fredagskvällen.

Täby-fostrade William Almlöf, född 2000, har spenderat de två senaste säsongerna i Kalmarsund. På 45 matcher i den blåa tröjan så har det blivit 25 poäng (18+7), men det finns en risk att det stannar på den siffran.

Almlöfs kontrakt går ut och han har ännu inte fått besked huruvida Kalmarsund vill förlänga med honom eller inte, detta trots att vi är inne på mitten av maj. Däremot avslöjar han att besked kommer komma under fredagseftermiddagen.

- Man hade velat ha besked så tidigt som möjligt. Det har varit lite dåligt gjort att det kommer så sent, säger han till Innebandymagazinet.

Rightforwarden Almlöf stänger dock inga dörrar för en eventuell fortsättning hos SSL-laget

- Jag har inget emot att stanna. Jag trivs bra i klubben och även utanför. Sen vet man inte om de inte vill förlänga, det är upp till dem. Då får man ta det och hitta något nytt.

Speltiden har varierat för Almlöf, som bland annat var nere en sväng i Allsvenskan hos Täby på dubbellicens tidigare under säsongen. I slutspelet blev det ännu mindre tid på planen för Almlöf. 

- Det är tråkigt när man inte får spela så mycket som man vill. Jag tycker jag gjorde det bra när jag väl fick spela, sen är det tråkigt att jag inte fick fortsätta. Så är det ibland, då får man ta det.

Han har intresse från klubbar i både SSL och Allsvenskan och kommer ta ett beslut redan i eftermiddag, beroende på vad Kalmarsund kan erbjuda honom. Som stockholmare finns det en naturlig koppling i nykomlingen Djurgården, men det är ingen klubb som hammarbyaren Almlöf vill representera.

- Jag har dragit på mig AIK-tröjan en gång. Att göra det med Djurgården också…det skulle aldrig funka. Det räcker med ett av dem.


TV: Djurgårdens nya tränare - "Det är en ära"

Orden från frun som fick nya DIF-tränaren Roger Östergren att tacka ja: "Det var bara att ta chansen"

Matchrapporter: Växjö vann avgörande matchen mot Kalmarsund Kalmarsund vann och kvitterade mot Växjö Växjö tog ny seger i serien mot Kalmarsund Växjö vann och kvitterade mot Kalmarsund Kalmarsund tog ny seger mot Växjö

Den här artikeln handlar om: