#ibsilly-extra
Christoffer Suominen lämnar Thorengruppen.
Foto: Per Wiklund
Superligan

EXTRA: Guldlagets tränare lämnar

ANNONS

Christoffer Suominen lämnar Thorengruppen efter två säsonger.

Thorengruppen vann i slutet av april sitt första SM-guld någonsin, detta under Christoffer Suominens vingar. Den rutinerade tränaren, som bland annat coachat Kalmarsund, Linköping och Kais Mora, tog över laget när man låg i Allsvenskan 2019/20 – men nu står det klart att sejouren bara blir tvåårig.

Tidigt under torsdagen meddelade klubben man gemensamt kommit överens om att Suominen ska lämna sin roll som huvudtränare

- Finalen blev pricken över i. Vi har gjort många av de grejer vi satte upp som mål när jag flyttade upp och jag känner helt enkelt att det är mission completed. Vi har nått höga höjder spel-, resultat- och utvecklingsmässigt och det har varit en otroligt rolig resa med spelare och ledare. Jag är fantastiskt nöjd över det jobb vi gjort men känner också att det är en styrka att lämna när det gått väldigt bra, i stället för att vara kvar några år i samma roll bara för att, säger Christoffer Suominen i ett pressmeddelande från klubben.

Sportchefen Jocke Sjöström:

-Christoffer har gjort det fantastiskt bra i föreningen och utvecklat både spelet och individerna. Det går ju inte att bli bättre än bäst i Sverige. Men nu känner han sig färdig med det uppdrag han har och vi har gemensamt kommit överens att han inte fortsätter. Det känns naturligt, för man måste ju ha drivet att vilja fortsätta, säger han.

Samtidigt så finns det en möjlighet för Suominen att fortsätta i föreningen. Thorengruppen vill "skräddarsy en roll åt honom i herrlaget", som slutade tia i årets SSL.

- Vi har gjort en resa på herrsidan kring fys, professionalitet och allt sånt. Nu vill vi utveckla spelsystemet och individerna innebandymässigt och där har Christoffer en fantastisk kompetens. Han är otroligt bra på att utveckla individer och vi tror att han kan hjälpa oss att få en röd tråd och våra spelare att ta nya steg, säger Jocke Sjöström.

Suominen har inte tagit något beslut kring huruvida han ska hoppa på den nya rollen.

-Jag stänger inga dörrar för nåt men vi trivs väldigt bra i Umeå och för en diskussion så vi får se vad det leder, säger han innan han avslutar:

- Det viktigaste för mig under min tid med laget är inte att vi vunnit en massa utan de mjuka värdena. Att jag skapat bra relationer med människor i föreningen och med spelare och att jag varit med och bidragit till utveckling. Jag tycker också att jag är en så mycket bättre tränare nu än när jag kom, säger han.


.


TV: Här får Emil Johansson Årets back-priset

Falustjärnan efter SM-finalen om att bli utsedd till bästa back i SSL för femte gången på sex år.





Matchrapporter: 2-1 i matchserien – Thorengruppen segrade på nytt mot Täby Täby vann i sudden – har kvitterat mot Thorengruppen Thorengruppen sköna start – vann mot Täby Thorengruppen avgjorde efter rysare mot Kalmarsund Tre matchbollar för Thorengruppen efter ny seger

Den här artikeln handlar om: