EXTRA
Nyhet

EXTRA: Nya restriktioner från 1 juni

ANNONS

Regeringen och Folkhälsomyndigheten om coronarestriktionerna - besked om läger och cuper för barn och ungdomar.

Idag höll regeringen och Folkhälsomyndigheten pressträff för att ge besked om coronarestriktioner efter den 17 maj. Regeringen har fattat beslut om att justerade regler för allmänna sammankomster och offentliga tillställningar ska träda i kraft den 1 juni, ett första steg i att anpassa och justera rekommendationerna.

– Vi inför olika deltagartak beroende på om evenemang anordnas inomhus eller utomhus, och om det är med sittande eller stående publik. För inomhusarrangemang utan anvisade sittplatser ska deltagartaket som huvudregel fortsatt vara 8 deltagare, om deltagarna anvisas en sittplats kan upp till 50 deltagare tillåtas. För arrangemang utomhus får maximalt 100 deltagare delta om deltagarna inte anvisas en sittplats. För arrangemang utomhus med anvisad sittplats, till exempel på utomhusarenor, kan upp till 500 deltagare tillåtas, säger kultur- och idrottsministern Amanda Lind.

Det här innebär bland annat att cuper och läger under sommaren kommer kunna genomföras.

– Barn och ungdomar har drabbats hårt av restriktioner under pandemin. Och därför har vi varit angelägna om att så snart som möjligt öppna fler verksamheter för dem. Därför har vi från 1 juni också beslutat att tillåta lägerverksamhet i begränsad omfattning för barn. Vi öppnar också för mindre cuper och tävlingar för barn och unga, utomhus och inomhus. För vuxna kommer tävlingsidrott i mindre skala tillåtas utomhus, säger Folkhälsomyndighetens generaldirektör Johan Carlson.


TV: Magnus testar GS Innebandycenter

Innebandymagazinets Magnus Fredriksson besöker det nya centret för individuell specialträning i Göteborg.

Den här artikeln handlar om: