#ibsilly
Felix Forslund.
Foto: Albin Skur och IBK Dalen
Superligan

Värvar från konkurrenten: "En superkille"

ANNONS

Byter Linköping mot Dalen: "Kändes som ett självklart beslut"

IBK Dalen har brandskattats under årets #ibsilly då man fått säga adjö till bärande kvintetten Christoffer Andersson, Mattias Ljunggren, Linus Holmgren, Fredrik Edholm och Sebastian Degeryd. 

Nu börjar man sakteligen presentera ersättare som ska fylla hålen som uppstått i truppen. De två första värvningarna man gjorde var August Flod från RIG Umeå samt Michel Wöcke som hämtades från schweiziska Rychenberg.

Det tredje nyförvärvet heter Felix Forslund, en forward som representerat Linköping de två senaste säsongerna. På de 57 SSL-matcher han spelade i den svartvita tröjan så svarade han för 5 poäng (2+3). Noterbart är dock att han gjorde tre poäng i slutspelet som nyligen avslutades.

- Vi är väldigt nöjda med att vi lyckats skriva ett 3-års kontrakt med Felix och han kommer att passa perfekt in i laget och i vårt offensiva spelsystem. Felix är en superkille som alltid gör sitt bästa för att laget skall lyckas och han är elit i allt det han gör, säger IBK Dalens klubbdirektör Urban Karlsson i ett pressmeddelande.

Även tränare Jonatan Brolin har fina vitsord om Forslund:

- Så roligt att äntligen få välkomna Felix till IBK Dalen! Här har vi en kille som kommer att glida rakt in i vår verksamhet och fungera på ett bra sätt. Felix har en grym arbetsmoral och arbetskapacitet och jag tror att han kommer att hålla hög klass när det kommer till att sätta press och vara aggressiv i vårt spelsätt. 

- Genom sitt sätt att spela kommer han att skapa många målchanser för sina medspelare. Jag vet också att vår träningskultur och intensitet i den vardagliga verksamheten kommer att lyfta Felix ytterligare och hjälpa honom att ta stora kliv i sin individuella utveckling.

Forslund, född 1997, har Motala-laget Solfjäderstaden som moderklubb och spenderade gymnasieåren i RIG Umeå. Han har också hunnit med två säsonger i Umeå City IBK. 

Att skriva på för IBK Dalen kändes som ett självklart beslut. Det är föreningen där laget alltid gått före jaget och har ett väldigt intressant spelsystem. Jag personligen gillar hög press och innebandy i hög fart och det ska bli spännande att ta sig an den utmaningen. Utvecklingsmässigt vet jag ingen spelare som blivit sämre i Dalen så jag är spänd på att se vart de kommande tre säsongerna kan ta mig, säger Forslund.


TV: Djurgårdens nya tränare - "Det är en ära"

Orden från frun som fick nya DIF-tränaren Roger Östergren att tacka ja: "Det var bara att ta chansen"

Matchrapporter: Pixbo säkrade segern i matchserien mot Linköping Pixbo tog ny seger mot Linköping Linköping vann tredje matchen – reducerar serien mot Pixbo Pixbo tog ny seger i serien mot Linköping Bra start för Pixbo efter seger mot Linköping i första matchen

Den här artikeln handlar om: