Bröderna Palmén
Simon Palmén
Foto; Per Wiklund
SSL

Simon Palmén om spel i landslaget och moderklubben

ANNONS

Nobbades av landslaget: "Jag borde absolut ha varit med"

Linköping-stjärnan Simon Palmén kommer från sin bästa säsong någonsin i SSL-sammanhang sett till antalet gjorda poäng. Han deltog i samtliga 26 matcher och svarade då för 52 poäng (24+28), detta i ett Linköping som slutade åtta i tabellen.

- Jag har fått spela lite forward under säsongen och då kommer man längre upp i banan och får mer ”enkla” poäng. Jag tycker själv att jag har blivit en bättre innebandyspelare för varje säsong som har gått, det är en annan anledning. Det tredje är att en formation måste fungera, och jag spelade med Martin Karlsson och Oskar Seth hela säsongen. De och backarna bakom är duktiga, säger Palmén till Innebandymagazinet om sin rekordsäsong.

Du säger att du blir bättre spelare för varje säsong som gått – innebär det att du aldrig varit bättre än vad du är just nu?

- Det är svårt att jämföra men man känner att man blir bättre på saker. Sen blir man väl sämre på vissa saker men det är inget man tänker på. Jag är ganska övertygad om att man lär sig saker hela tiden, och så länge man gör det så blir man ju bättre. Jag är inte i den åldern (snart 28 år) där kroppen börjar hindra mig, så gammal är jag inte (skratt). Jag tror att jag kommer bli bättre för varje säsong som går tills dess.

Trots poängsuccén så har landslagschanserna lyst med sin frånvaro efter att Niklas Nordén och Thomas Brottman blivit svenska förbundskaptener. Palmén har gjort 20 A-kamper och ett VM, 2018, och har dessutom haft Brottman som tränare under sin tvååriga sejour i Falun.

Nyligen togs en 33 man stor trupp ut till ett kommande läger i Västerås i slutet av maj, men även där saknades Palmén.

- Jag blir besviken varje gång jag inte kommer med, det kan jag vara ärlig med. Jag borde absolut vara med, det är inget snack om att jag ser det så. Den här säsongen visade jag att jag är allround och har gjort det bra som forward. Jag kan användas på flera positioner och så har jag spelat mycket boxplay i år, säger han.

- Många har sett mig som en offensiv spelare genom karriären och tittat på det, men jag har visat att jag är duktig defensivt också.

Du saknades även i den första, stora bruttotruppen som innehöll 41 spelare. Känns det som en sluten grupp som det är svårt att ta sig in i?

- Kevin Haglund kom med nu och han var inte med i den stora bruttotruppen. Han har visat att det går att ta sig in ändå. Jag har absolut inte gett upp – jag har förhoppningar på att göra det bra i början av säsongen, och visa att jag vill vara med igen. 

Spel i landslaget får vänta, samma gäller också med spel i moderklubben Lillån. Palméns lillebror Isak har skrivit på för den allsvenska klubben, men för Simons del så väntar han gärna innan han drar på sig den gröna tröjan igen. Han sitter också på ett kontrakt med Linköping som sträcker sig över nästa säsong.

- Landslaget är en grej som kan spela in i det – det hade inte varit ett alternativ (att flytta hem) om jag hade blivit aktuell igen. Då vill jag spela i SSL, och det finns stor chans att jag kommer vilja göra det oavsett. Hela familjen trivs bra i Linköping så jag har inga tankar på att trappa ner eller spela i Allsvenskan. Sen kommer jag säkert spela i Lillån igen framöver, det är inte omöjligt. Men det kan dröja några år tills dess.


TV: Djurgårdens nya tränare - "Det är en ära"

Orden från frun som fick nya DIF-tränaren Roger Östergren att tacka ja: "Det var bara att ta chansen"

Matchrapporter: Linköping vann tredje matchen – reducerar serien mot Pixbo Pixbo tog ny seger i serien mot Linköping Bra start för Pixbo efter seger mot Linköping i första matchen Uddamålsseger för Strängnäs som besegrade Lillån IBK Linköping starkast – efter två sena mål mot Thorengruppen

Den här artikeln handlar om: