Foto: Per Wiklund
SSL

Morastjärnan bekräftar Faluns intresse

ANNONS

Lisa Svarfvar berättar om sin bästa säsong i karriären och om ryktena att hon ska till Falun.

Lisa Svarfvar har precis avslutat sin tredje säsong i Svenska Superligan och Moraspelaren kan se tillbaka på sin bästa säsong hittills i karriären. Med 14 mål och 12 assist slog 22-åringen personligt poängrekord.

- Jag tycker att jag har tagit chansen i år och visat att jag kan vara en ledande spelare i de flesta lag. Det har såklart varit stora skor att fylla efter Anna Wijk med flera men tycker ändå att semifinal visar att jag och laget har gjort en fantastisk säsong, säger Svarfvar till Innebandymagazinet.

Men trots att centern gjort sin bästa säsong någonsin och bildade tillsammans med Moa Gustafsson Superligans femte bästa radarpar så är det inte många lag som försökt att värva henne.  

- Jag har positiva tankar inför framtiden! Det ska bli kul att gå in i nästa säsong med mer självförtroende och en fin känsla! Det är inte så många som hört av sig faktiskt.

Hur känns det att din radarpartner Moa valt att lämna för Falun?

- Tycker att jag och Moa har hittat något fint tillsammans! Hon står ju framförallt för en otroligt grym offensiv, medan jag har varit mer tvåvägscenter som stått för fart och framspelningar. Att vi blev ligans femte bästa radarpar är ju klart godkänt betyg också, säger hon med ett stolt skratt.

Enligt vår sillbloggare Mr. Silly så vill Svarfvar återförenas med Moa i Falun redan till hösten men enligt hans uppgifter så är det något kontraktstrul som hindrar det. Uppgifter som Lisa inte vill kommentera men hon bekräftar Faluns intresse.  

- En diskussion finns men sen om det leder till något får framtiden utvisa.

Du har blivit bättre och bättre för varje säsong som gått. Vad har du för förväntning på din utveckling kommande säsong?

- Det som har varit genomgående dessa tre säsonger är att jag har fått mer förtroende från tränare för varje år som har gått. Konsekvenserna utav det är att jag utvecklat många delar i mitt spel. Allt ifrån initiativtagande till positionsspelet på planen.


TV: ”Jag tycker inte att det tränas tillräckligt hårt”

Nya DIF-tränaren Roger Östergren om 08-innebandyn: ”Det håller inte - du måste träna hårt”

Matchrapporter: Revansch och tre poäng för Endre Isabel Balzano i målform när Åkersberga IBF vann mot IBF Falun Seger för Kais Mora med 9-7 mot Kalmarsund Storseger för Pixbo Wallenstam borta mot Kais Mora IBF Falun vann mot Täby efter mål av Philippa Blom

Den här artikeln handlar om: