#ibsilly
Foto: Per Wiklund
Superligan

Landslagsmannens tankar om övergången till Falun

ANNONS

Vilken roll får Linus Holmgren i Falun? "Det kommer vara tufft"

Att Linus Holmgren till slut skulle hamna i Falun har det tasslats om länge i innebandysverige. Den rutinerade 23-åringen lämnar Dalen efter tre år i föreningen för spel i Faluns rosa tröja.

– Det har varit en ära alla tre år, säger Linus Holmgren till Innebandymagazinet. 

Falun har varit aktiva både på herr- och damsidan och gjort klart med flera starka nyförvärv. På herrsidan har Falun gjort klart med den hett eftertraktade backen Emil Nilsen från Jönköping och nu kommer även Linus Holmgren representera regerande mästarna Falun nästa säsong.

– Både jag och sambon har pratat ganska länge om att vi någon gång skulle testa något nytt och bo i någon annan stad. Nu gick vi båda ut skolan så det passade väldigt bra i tiden. Sen är Falun en superförening och har varit en stor förening senaste decenniet och vann SM-guld i år och förra året. Det är en supermöjlighet att få komma dit och spela med dem. Jag tror att det kommer vara en väldigt nyttig utmaning för ens egna utveckling. Det kändes som det rätta laget. 

Linus Holmgren kommer till ett Falun med fler världsstjärnor som han ska fördela speltiden med. I Dalen hade han en väldigt tongivande och ledande roll, men samma roll kanske det inte blir i Falun. 

– Vi får en ny tränare i Nicklas Hedstål så blir lite nytt för alla egentligen. Men förstås är det en väldig konkurrenssituation man kommer in i och som ny kan det alltid vara lite tufft, men det är jag medveten om och det är fullt acceptabelt. Jag tror att det kan vara väldigt sunt och nyttigt att man har sådan konkurrens, då måste man pusha sig själv att bli bättre. Det kommer vara tufft såklart, men jag ska bara försöka gå in och spela mitt spel och göra det jag kan bäst. Sen får man se hur långt det tar en. 

Falun är inne i en form av generationsväxling som pågått ett tag. Unga och talangfulla spelare som Malte Lundmark, Emil Ruud och Victor Wettergren har stora roller i Falun, samtidigt som flera giganter i laget blir äldre. Årets värvningar av Emil Nilsen och Linus Holmgren kommer bli ytterligare två viktiga pusselbitar i Faluns generationsväxling. 

– Det känns superkul att få jobba med dessa unga spelare. Sen finns det båda delarna av spektret. Det finns en del äldre spelare som Galante, Samuelsson, Enström och Johansson som varit med länge i den här ligan. Jag kanske hamnar där i mitten, även om de här unga spelarna som typ Malte har spelat längre än vad jag har gjort i SSL. Jag ska egentligen bara försöka lära mig så mycket jag kan av alla och sen ska jag försöka bidra och utveckla de yngre spelarna.

Linus Holmgren är center och där får han konkurrerar med Johan Samuelsson och Casper Backby, men han ser det bara som något positivt. 

– Det kommer bli jättekul och jag tror bara att det är nyttigt. Man kommer få lära och utveckla sig mycket av att bara träna med och mot dem varje dag. Det ser jag som en väldigt rolig faktor i det att man på ett sätt är lagkamrater och kanske konkurrerar mot varandra, men i slutändan handlar det bara om att göra varandra bättre och det tror jag bara är superbra, avslutar Linus Holmgren. 


TV: Galantes guldintervju med Emil Johansson

Festfixaren nummer ett om hur guldet ska firas: ”Morsan betalar”

Matchrapporter: Pixbo lyckades vinna mot IBF Falun IBF Falun reducerar serien mot Pixbo Pixbo tog ny seger mot IBF Falun IBF Falun vann tredje matchen – reducerar serien mot Pixbo 2-0 i matchserien efter ny vinst för Pixbo mot IBF Falun

Du kanske även vill läsa:
#ibsilly 2021: SSL Herr - lag för lag
Plus #ibsilly 2021: SSL Herr - lag för lag
Den här artikeln handlar om: