#ibsilly
Foto: Per Wiklund
Superligan

Bekant röst i omklädningsrummet kan ta Mullsjö till nästa nivå

ANNONS

Sportchefen om lagbygget: "Jan Zaugg går inte att ersätta, det är liksom helt omöjligt"

Mullsjös säsongen slutade på ett kontroversiellt sätt. I förlängningen av den sjätte matchen i semifinalen mellan Mullsjö och Storvreta åkte Mullsjös Simon Karlsson ut för fördröjning av spelet. Ett domslut som det har diskuterats flitigt om efteråt och ett domslut Mullsjö inte alls var nöjda med. I efterföljande powerplay avgjorde Storvreta och Mullsjös säsong tog slut.

– Med domardelen där, den kommer man aldrig glömma, säger Mullsjös sportchef Jesper Axell till Innebandymagazinet. 

Mullsjö har nu åkt ut fem raka semifinaler. Drömmen är att gå till klubbens första SM-final och ta hem guldet. I år tog alltså resan slut mot giganten Storvreta och anledningen till det är enkel enligt Jesper Axell. 

– På det stora hela vet vi att Storvreta är ett väldigt bra lag. Dem vinner med 4–2 i matcher och är ett bättre lag än oss och det får vi acceptera. Sen så vad det är som avgör så kolla på dem. De har flera landslagsspelare och har ett mycket bättre lag på pappret och har väl en lönebudget som är tre gånger så stor som vår. De har mer kvalité spelare för spelare, men trots det är vi nära på att rubba dem och vi är otroligt stolta över den insatsen våra killar gör. 

Förhoppningsvis är Mullsjös tränarfråga tillslut löst. Nästa säsong kommer en bekant röst höras i omklädningsrummet då Fagerhult Habos succétränare Johan Kihlblom tar över Mullsjö. En klubb som han både har spelat i och varit assisterande tränare i. 

– Det har varit planen hela tiden att Kihlblom ska komma tillbaka till oss och vara huvudtränare, det har han vetat om och det har vi vetat om. Sen gällde det att få till tajmingen och nu blev tajmingen väldigt fin här. Johan kan föreningen och det är ett stort plus. Johan är en extrem taktiker och brinner för innebandyn. Kunskapsmässigt jättebra, men sen är han fortfarande ung så han har mycket att lära när det kommer till ledarskap och så här. Nu har han varit huvudtränare i Allsvenskan och SSL i två år och fått den erfarenheten. Det kommer bli jättebra.

Mullsjö har tappat ett par tunga pjäser denna silly season. Gustav Johansson väljer att gå till Visby för spel i Allsvenskan och rutinerade Rikard Eriksson går till Partille i Herr1an. Utöver det tappar Mullsjö två vassa forwards. Stjärnan Jan Zaugg kommer flytta hem till Schweiz och talangen Wille Knuthas väljer att gå ner två divisioner för spel i moderklubben Hovslätt i Herr1an. 

– Jan Zaugg går inte att ersätta, det är liksom helt omöjligt så det är en tung förlust, men sen är Mullsjö ett kollektiv. Vi har inte tre spelare som är sjukt mycket bättre än alla andra utan vi är ett lag, ett kollektiv. Så vi får väl anpassa oss lite till en värld utan Jan Zaugg, plus att man tror och hoppas att andra kliver fram. Vi har stora stommen kvar, men jag skulle inte ljuga om att det är tungt att tappa Jan Zaugg. 

Wille Knuthas lämnar alltså även han Mullsjö. En spelare som fick stort förtroende i slutspelet i Jespers Sankells frånvaro. 

– Han har dessutom kontrakt nästa år och vi väljer att släppa honom. Men det handlar mycket om att Wille och hans familj alltid har varit väldigt schyssta mot Mullsjö och även Hovslätt har vi ett jättenära samarbete med. Så det var inga tveksamheter på att vi skulle släppa honom när det var hans önskan att lämna. Sen så är det jättetråkigt, men någonstans gör Wille bedömningen att det är bäst för hans karriär och bäst för hans liv att han ska gå ner till Hovslätt igen. Det enda vi kan hoppas på är att han någon gång framåt återvänder igen. 

Mullsjö vill som sagt nå det där efterlängtade guldet. Men för att stå högst upp i slutet av säsongen är det ett par saker som Jesper Axell pekar på.

– Det så handlar det om att hitta rätt typ av spelare som passar Mullsjö. Sen så vill jag påstå att vi har byggt på oss en erfarenhet den här säsongen som vi kommer ha nytta av nästa säsong. Många av våra ledande spelare går nu in i en åldersfas när de ska gå in i sina bästa år. Nästa år kommer vi inte ha någon över 30 år tror jag så jag tror att åldersstrukturen är väldigt gynnsam och en fördel för Mullsjö, avslutar Jesper Axell. 


TV: Galna kommentatorn i Karlstad - ”Jag hade aldrig pallat med att höra honom en hel match”

Poddpanelen med Magnus Fredriksson, Ulf Andersson, Bruno Lundberg och Mikael ”Koppen” Lindqvist om Karlstads omtalade kommentator Jimmy Heimer.

Matchrapporter: IBF Falun segrade och avgjorde mot Mullsjö Fyra matchbollar för IBF Falun efter ny seger IBF Falun tog ny seger i serien mot Mullsjö IBF Falun sköna start – vann mot Mullsjö Mullsjö vann trots uppryckning av FCH

Du kanske även vill läsa:
#ibsilly 2021: SSL Herr - lag för lag
Plus #ibsilly 2021: SSL Herr - lag för lag
Den här artikeln handlar om: