INTERNATIONELLT
Foton: Per Wiklund
Landslaget

SVT:s plan: Så många VM-matcher ska sändas

ANNONS

Sportchefen på SVT: "Internationell tv-produktion av god standard"

För en vecka sedan blev det klart att Sveriges Television och Svensk Innebandy har skrivit ett avtal gällande de kommande VM-turneringarna för damer och herrar i slutet av år 2021. Damturneringen spelas i Uppsala 27 november till 5 december och herrturneringen spelas 3-11 december i Helsingfors. 

I pressmeddelandet förmedlades det att sändningarna kommer täcka såväl Sveriges som andra nationers matcher. Innebandymagazinet frågade SVT:s sportchef Åsa Edlund Jönsson om hur planerna ser ut mer specifikt.

– Planen just nu är att vi visar alla Sveriges matcher från båda mästerskapen samt semifinaler, brons- och finalmatch, säger Åsa Edlund Jönsson till Innebandymagazinet.

I vilka kanaler kommer matcherna sändas?

– Vi har inte gjort tablåplaneringen än men tanken är att man ska kunna se matcherna i både linjär-tv (SVT1 eller SVT2) samt SVT Play.

Kommer produktionen likna det vi såg i SM-finalerna eller vad kan man förvänta sig? 

– Det är en internationell tv-produktion av god standard. Utöver det kommer vi att ha någon form av egen SVT-inramning men vårt exakta upplägg kommer vi inte att sätta förrän i höst.


TV: ”SVT:s sändning var riktigt jävla bra”

Poddpanelen med Magnus Fredriksson, Ulf Andersson, Bruno Lundberg och Mikael ”Koppen” Lindqvist om SVT:s sändning av SM-finalen och innebandyn som TV-produkt.

Den här artikeln handlar om: