Silly season-bråket
Foto: Per Wiklund
#ibsilly

Huvudpersonen själv om veckans stora snackis

ANNONS

Rikard Eriksson berättar om valet att tacka nej till Warberg och spela med Partille istället.

Den stora snackisen den här veckan har varit Partilles värvning av SSL-stjärnan Rikard Eriksson som lämnar Mullsjö för att trappa ner i Herr1an. Ett beslut som gjorde Warbergs sportchef Kimmo Eskelinen upprörd då han ansåg att han skaffat ett jobb till Eriksson som han accepterade men sedan valde att spela med Partille istället.

-  Jag tycker att det är jättetråkigt att han och Warberg känner sig svikna, det har inte alls varit min mening. Jobbfrågan har ju hamnat i fokus men jag frågade min nya arbetsgivare om det fanns något krav eller förpliktelser gentemot Warberg innan jag anställdes för att jag inte ville att denna situation skulle uppstå överhuvudtaget, säger Eriksson till Innebandymagazinet och fortsätter: 

- Jag har gått igenom en intervjuprocess som alla andra och jag har fått jobbet på grund av mina meriter och inte för att jag ska spela innebandy i Warberg. Jag känner att jag har gjort rätt från början och jag tycker det är jättetråkigt att Warberg tycker att jag har gjort fel. Men det får stå för dem, jag tycker fortfarande jäkligt mycket om Warberg som klubb och de har haft en stor del i min karriär och det är jag väldigt tacksam för. Men med två småbarn hemma så kände jag inte att jag hade kraften att spela i Allsvenskan. 

Den före detta landslagsspelaren som spelat åtta säsonger med Warberg och de fyra senaste med Mullsjö var inte Partilles enda bomb utan man värvade även in Daniel Karlander som spelat fem säsonger med Warberg och Eriksson i svenska Superligan, där han gjorde 53 poäng sista säsongen innan han drog iväg till Schweiz.    

- Chansen dök upp att spela med Karlander igen, han är en riktigt bra kompis och vi har spelat ihop tidigare. Vi hade diskuterat att spela ihop igen och Partille kom med en bra lösning för oss båda. Jag hade inte tänkt att spela alls med tanke på min familjesituation så det här blev en kul grej. Jag tycker fortfarande att det är jäkligt roligt med innebandy men jag har inte den tiden eller kraften att lägga som det krävs för att spela på elitnivå och då passade det bra med Partille.

Eskelinen har gått hårt åt dig i media och anklagat dig för att följa plånboken istället för hjärtat. Bland annat har hans sagt i Hallands Nyheter och Innebadnymagazinet att "det är synd att pengar går före klubben som gjorde honom till den spelare han blev". "Det som det handlar om är att vi har hjälpt honom med ett jobb i Varberg. Ber man en klubb att hjälpa till med ett jobb för att flytta hem, och vi löser det, så finns det inte i min värld att man då väljer en annan klubb. Det handlar om vanligt människohyfs. Det känns som en kniv i ryggen". 

Hur är det egentligen har du fått ett så bra kontrakt som han antyder?

- Det är klart att jag har fått ett bra kontrakt, annars hade det inte varit aktuellt. Min sambo är mammaledig så det är klart att det här ger oss en extra inkomst i kassan. Men jag ser det här mer som en rolig grej och att jag får avsluta karriären tillsammans med Daniel. Hela upplägget som är nu har passat mig perfekt och då föll det sig naturligt att välja Partille.

Efter RIG Umeå flyttade värmlandssonen till Warberg spelade åtta säsonger där och blev uttagen till landslaget och gjorde 53 landskamper totalt. De fyra senaste säsongerna har han spelat i Mullsjö och varit lagkapten. Som det ser ut nu så är hans elitsatsning över och han trappar ner för gått. 

- Det är svårt att säga i nuläget men det är klart att det är en nedtrappning eftersom jag går till en lägre serie men jag går till Partille för att vinna och inget annat. Men som det ser ut nu har jag svårt att se att jag kommer att spela i SSL igen. Jag har som sagt var två småbarn att tänka på och det funkar inte i dagsläget att spela på elitnivå då. Men man ska aldrig säga aldrig i framtiden och jag får se hur bra kroppen håller. Men som jag ser det nu har jag gjort mitt på högre nivå.

Det givna svaret borde väl vara att du kommer spela i SSL med Partille om två år?

- Haha, exakt. Vi får börja med att gå upp till Allsvenskan så får vi se vad som händer efter det. Vi har ett riktigt bra lag så att ta det steget borde vi fixa. Men jag har bara kontrakt över kommande säsong och sedan får jag ta ett nytt beslut när det går ut. Men vi har ett grymt bra lag för Herr1an så förväntningarna är givetvis att vi ska vinna alla matcher vi ställer upp i och gå upp till Allsvenskan.


TV: Galna kommentatorn i Karlstad - ”Jag hade aldrig pallat med att höra honom en hel match”

Poddpanelen med Magnus Fredriksson, Ulf Andersson, Bruno Lundberg och Mikael ”Koppen” Lindqvist om Karlstads omtalade kommentator Jimmy Heimer.

Matchrapporter: Klart nu: Höllviken åker ur serien efter ny förlust Fiaskosäsong för Partille – som åker ur serien Tre klara poäng för Warberg mot Nilsby Revansch och tre poäng för Lillån IBK Partille tog revansch på Strängnäs

Den här artikeln handlar om: