#ibsilly-nytt
Foto: Privat och Tomas Brandt Wangel
Superligan

Äntligen ska pojkdrömmen gå i uppfyllelse

ANNONS

Mathias Hagert var klar för spel i Schweiz redan förra säsongen men då satte pandemin stopp.

Vid 34-års ålder ska Mathias Hagert äntligen få uppleva sin pojkdröm att spela innebandy i Schweiz. Backstjärnan var nästa packad och klar, bokstavligt talat, för ett utlandsäventyr redan förra säsongen. Han hade gjort klart med Zug United men så slog pandemin till och eftersom Hagert och hans sambo var gravida så ville de inte riskera något med att flytta till Schweiz. Men nu står det klart att pojkdrömmen kommer uppfyllas då han skrivit på ett kontrakt med Ad Astra Sarnen.

- Såklart superkul! Vi blev gravida precis i början av förra sommaren innan vi skulle åka ner och sen att corona situationen var i fullgång gjorde att vi fick pausa Schweiz-resan. Då vi inte ville äventyra något i Jennys graviditet. Så valet var väldigt enkelt att ta då, säger Hagert till Innebandymagazinet.

Du bröt dit kontrakt med Zug förra säsongen, hur kommer det sig att det inte blev något med dem nu utan att du valde Ad Astra istället?

- Tanken har väl hela tiden varit Zug igen då vi hållit kontakten under den här säsongen, och även efter säsongen tog slut. Men när Mikael Öhman ringde mig och berättade att han var klar som tränare för Ad Astra Sarnen så kände jag direkt att de här kan jag inte säga nej till oavsett vad. Jag har haft han som tränare i både Balrog och Djurgården och vi båda känner varandra väldigt bra och dessutom är han en duktig tränare så det ska bli riktigt kul att få kämpa tillsammans igen i ett nytt lag.

Zug var lite av en svenskkolonin med både svensk tränare och flera svenska spelare. En roll som Ad Astra tar över nu då som sagt Micke Öhman blir ny tränare och han tar med sig Erik Oweling från Djurgården samt Oliver Forslind från Salem.

- Självklart ger det en extra trygghet, men vi var rätt bestämda på att vi skulle göra denna resa ändå. Sen att hamna med en grymt bra tränare och svenska spelare i laget är bara ett stort plus. Jag har alltid höga förväntningar på mig själv. Absolut, man blir äldre för varje säsong som går, men min kropp verkar tycka att jag fortfarande är ung så det är bara att hänga på där.

Vad har du för förväntningar på kommande säsong?

- Jag känner mig motiverad och nyfiken på att fortsätta att utveckla mig som spelare och givetvis är siktet inställd på att hjälpa Astra till sitt första playoff.

Innan flyttlasset går söderut så ska familjen uppleva den svenska sommaren en gång till. Även om pojkdrömmen var att bli innebandyproffs i Schweiz så har Hagert valt att även jobba lite vid sidan av.

- Jag och familjen flyttar ner i augusti och tanken är att jag kommer vara aktiv vid sidan av innebandyn, sen om det är att stå på ett lager i några timmar och packa, träna deras ungdomslag eller sköta fysträningen det får vi se. Jag gillar att ha rutiner och för mig är det viktigt att ha något att göra.


TV: Schweizisk Zorrokung klar för SSL-klubb

Värvar straffspecialist från schweiziska ligan - skrivit på ett tvåårskontrakt.

Matchrapporter: Linköping starkast – efter två sena mål mot Thorengruppen Pixbo tog revansch – 8-6 mot Thorengruppen Växjö vann klart borta mot Thorengruppen IBF Falun besegrade Thorengruppen och toppar nu tabellen Thorengruppen avgjorde med fem mål i sista perioden

Den här artikeln handlar om: