#ibsilly
Elias Niclasson bytte RIG mot Höllviken, och nu Höllviken mot Thorengruppen.
Foto: Tomas Brandt Wrangel och Jimmy Palm
SSL

Klart: Talangen följer inte med Höllviken till Allsvenskan

ANNONS

Elias Niclasson stannar kvar i SSL – klar för Team Thorengruppen.

Västerås-bördige Elias Niclasson skrev, efter tre år på RIG Umeå, på för dåvarande SSL-laget Höllviken inför årets säsong. Sejouren hos skåningarna, som åkte ur, blir dock bara kortvarig. Niclasson har skrivit på ett tvåårskontrakt med Team Thorengruppen, som slutade tia i årets Superliga.

En övergång som Innebandymagazinet skrev om redan i slutet av april.

För Thorengruppens hemsida berättar han följande om sin debutsäsong i högstaligan:

- Det var en säsong som var väldigt upp och ner för mig. Höllviken var ju ett bottenlag och kände väl att de ville spela på gamla rävar. För min del var det många matcher som gick bra där jag kände att jag borde fått spela mer men även matcher där det inte gick lika bra, som det kan vara när man är ung, säger han.

Nu väntar en flytt tillbaka till Umeå efter att ha spenderat senaste säsongen i Skåne.

- Det känns jättebra. Thorengruppen satsar på unga spelare, de har en bra ledarstab och Raja Thorén som brinner mycket för innebandyn och som satsar mycket på den. De var ju riktigt vassa efter tränarbytet och det känns som ett bra läge att komma in i laget och föreningen, säger nyförvärvet som har koll på flera spelare i laget efter sin tid på RIG.

Sportchef Jocke Sjöström om Niclasson:

- Elias är en fysiskt stark back som är bra skolad. Han har en bra karaktär och är väldigt seriös och elitmässig i allt kring sin träning. Han passar bra in i det lagbygge vi har. Vi hade flera unga spelare som tog stora kliv förra säsongen så vi har förhoppningar att Elias kan växa om han får förtroende, säger Jocke.




TV: ”Domaren är så bajsnödig så han drar upp handen direkt” - ”Ville bara ta fram kudde och gömma sig”

Poddpanelen med Magnus Fredriksson, Ulf Andersson, Bruno Lundberg och Mikael ”Koppen” Lindqvist om Mullsjös omtalade utvisning i sista semifinalmatchen mot Storvreta.

Matchrapporter: Klart nu: Höllviken åker ur serien efter ny förlust Linköping starkast – efter två sena mål mot Thorengruppen Pixbo tog revansch – 8-6 mot Thorengruppen Hovslätt avgjorde tät match mot Höllviken i tredje perioden Växjö vann klart borta mot Thorengruppen

Den här artikeln handlar om: