#ibsilly
Agnes Sälgström.
Foto: Per Wiklund
Superligan

Hon byter SSL-lag: "De har något bra på gång"

ANNONS

Västerås Rönnby presenterar ytterligare en prestigevärvning.

19-åriga talangen Agnes Sälgström har spelat i KAIS Mora på dubbellicens från IBF Borlänge den här säsongen. Det blev 10 poäng på 15 matcher i grundserien, och nu står det klart att det blir en ny SSL-klubb för forwarden nästa säsong.

Sälgström har skrivit på ett tvåårskontrakt med storsatsande Västerås Rönnby, som slutade sjua i årets SSL och åkte ut i kvartsfinalen mot Pixbo Wallenstam. En övergång som Innebandymagazinets bloggare Mr. Silly skrev om den 27 april.

Det blir därmed en återkomst till Västmanland då hon gjorde sex SSL-matcher med klubben 2019/20. Sälgström är född 2002, kommer ursprungligen från Dalarna och har spelat i U19-landslaget.

 - Agnes beskrevs av den tidigare förbundskaptenen och min vän, Andreas Lundmark, som en större talang än Anna Wijk. Det säger en hel del om hennes potential, säger tränaren Andreas Harnesk till klubbens hemsida och fortsätter: 

- Agnes är teknisk, kreativ, löpstark och mycket annat. Agnes är en tvåvägsspelare som kan spela både center och forward. Hon har en förmåga att göra det laget behöver av henne och anpassa sig efter sin omgivning som är imponerande. Mixar hon det med sin individuella skicklighet där hon bryter mönster blir hon extremt viktig för oss.

Sälgström om övergången:

- Det känns som att Rönnby har något bra på gång och bygger ett väldigt bra lag inför den här säsongen. Sedan så har jag ju som sagt testat på spel i Rönnby tidigare och då fick jag ett väldigt bra intryck av klubben och laget. Tror jag har väldigt bra förutsättningar att utvecklas i klubben med tränaren ni har och resurserna som finns runtomkring.

Västerås Rönnby har inte legat på latsidan under årets #Ibsilly-period: Sälgström blir klubbens sjätte värvning efter att tidigare ha presenterat Wilma Johansson (Endre), Mira Wickman (Skälby), Elin Lindgren (Västerås IBS), Ellen Hansson och Joanna Hjelm (båda RIG Umeå).


TV: ”Jag vill höra ett enda rimligt argument”

Poddpanelen med Magnus Fredriksson, Ulf Andersson, Bruno Lundberg och Mikael ”Koppen” Lindqvist om att förbundet inte betalar tillbaka anmälningsavgiften till de lag vars serier stängdes ner.

Matchrapporter: 2-1 i matchserien efter ny vinst för Pixbo Wallenstam mot Rönnby IBK Likaläge i matchserien efter Pixbo Wallenstams seger mot Rönnby IBK Rönnby IBK vann mot Pixbo Wallenstam efter straffdrama Rönnby IBK lyckades bärga segern mot IBF Falun Slagläge för Rönnby IBK efter ny seger

Den här artikeln handlar om: