#ibsilly
Victor Andersson och André Andersson är två spelare som kan komma att byta lag inom kort.
Foto: Per Wiklund
Superligan

10 stjärnor som fortfarande kan byta klubb

ANNONS

Här är 10 spelare som kan komma att finnas kvar på #ibsilly-marknaden.

Nu inleds en period där trupperna inför nästa säsong börjar sättas. Det utesluter inte fler stjärnvärvningar än de vi redan har fått sätt. Här är 10 spelare som fortfarande finns ute på marknaden.

Patrik Rokka

Falun skrev under senare delen av säsongen kontrakt med i princip alla som hade utgående – men inte med Patrik Rokka. Det finns fortfarande en möjlighet att han stannar hos de svenska mästarna, men det mesta talar för en flytt. Dalen uttryckte tidigt ett intresse för den allrounde 27-åringen, men de senaste uppgifterna har placerat honom i Sirius. Skulle Uppsala-laget lyckas landa Rokkas signatur har man gjort en kanonvärvning, då man tappat flera etablerade namn och behöver ett par rutinerade spelare i sin nysatsning.

Andreas Lindholm

Forward som fått mindre speltid i toppformationerna i år jämfört med tidigare. Det lär inte heller bli lättare att ta en plats i första- eller andrakedjan nästa säsong för Lindholm efter Helsingborgs supervärvningar. Skulle ett annat SSL-lag lyckas värva Lindholm får man en spelare som är god fö 20+ mål i högstaligan. Har placerats i både Warberg, Mullsjö och Pixbo Wallenstam.

André Andersson

Den enda spelaren på listan som sitter på ett befintligt kontrakt. Växjö vill ha hem honom, men då ska man först komma överens med hans nuvarande klubb Zug. Löser man André så har man gjort en av seriens bästa värvningar och förvandlas till en guldkandidat då man sedan tidigare presenterat spelar som Adam Nilsson, Marcus Ekengren och Manuel Maurer.

Gustav Jansson

Det kryllar inte direkt av lediga platser som förstamålvakt i SSL-lagen. Jansson har tidigare placerats i Växjö och det är ett av få lag som skulle kunna ha en öppen position på målvaktssidan, då man haft en kaotisk situation där under säsongen som gått. I Jansson skulle man i så fall fått en fullt duglig målvakt på SSL-nivå. Det är inte heller omöjligt att han väljer ett lag där han får spela hälften av matcherna från start.

Rikard Eriksson

Av spelarna på den här listan är det få som slår Eriksson på fingrarna när det kommer till tidigare meriter med sina 53 landskamper. Har kommit upp i åren som 31-åring men är fortfarande en center på mycket hög nivå. Hämnades av skador i slutspelet där han inte kom upp i nivå. Kan mycket väl stanna kvar i Mullsjö men en comeback i allsvenska Warberg vore spännande att se.

Uppdatering 6/3: Rikard Eriksson är klar för division 1-laget Partille.

Axel Larson

2 poäng på 24 matcher den här säsongen skrämmer ingen, men i rätt miljö är han god för 20-30 poäng. Tiden i Pixbo Wallenstam blev inte riktigt som tänkt. Är bara 24 år, så här finns det goda utvecklingsmöjligheter. En flytt hem till Stockholm låter som ett rimligt alternativ – han har tidigare representerat nykomlingen Djurgården. Eller blir det kanske en sensationell flytt till moderklubben Bele Barkarby i Allsvenskan?

Hampus Ahrén

Ryktenas man. Har placerats i de flesta SSL-lagen samt i allsvenska Nyvkarn, klubben som han lämnade när han skrev på för Storvreta. Det har också ryktats att han eventuellt ska sluta (!), vilket hade varit riktigt tråkigt för innebandy-Sverige. Väljer han att satsa vidare i SSL så finns det inga gränser hur bra han kan bli. Nytt kontrakt med Storvreta känns inte heller orealistiskt. Kommer bli en följetång under #ibsilly-perioden.

Victor Andersson

Borde väl kanske placeras som en bubblare på en sådan här lista, då det är väldigt svårt att se honom i ett annat SSL-lag. Har spelat i Storvreta under hela sin seniorkarriär, men nu går kontraktet ut och Andersson har tidigare hintat om att han kanske till och med slutar. Likt klubbkompisen Ahrén så finns det goda möjligheter till att han stannar kvar i Storvreta. Att se honom i en större roll i rivalerna Sirius eller Hagunda vore ett kittlande scenario. 

Niklas Ramirez

Växjö har förlängt kontrakten med sina nyckelspelare samt värvat in 3-4 toppnamn under #ibsilly-perioden. Något avtal med Ramirez har dock inte skrivits på. Stockholmaren har sagt att beslut skulle tas efter att SM-finalerna har spelats, så räkna med nyheter inom kort. Landslagsbacken har en viss hemlängtan till Stockholm men har inte varit i kontakt med nykomlingen Djurgården. Schweiz är inget alternativ heller, enligt han själv. 

Johannes Wilhelmsson

Ingen lista av den här kategorien är komplett utan Johannes Wilhelmsson. Likt nästan alla andra somrar så pratas det om att han ska lämna Höllviken, men i skrivande stund är inga papper påskrivna. Kan mycket väl följa med Höllviken ner till Allsvenskan ytterligare en gång, men ska han lämna så är det ett bra tillfälle nu. Har kopplats ihop med Höllvikens Skåne-rival Helsingborg.


TV: Galante intervjuar Emil Johansson

Här spelar Rasmus Andersson nästa säsong: "En av ligans bästa backar"

Den här artikeln handlar om: