Foto: Tomas Brandt Wangel
#ibsilly

Landslagsmålvakten om det avbrutna kontraktet

ANNONS

Stina Callerfjords kontrakt med Kalmarsund avslutades efter 2 månader, nu berättar hon om varför.

I slutet på förra veckan kom det ett pressmeddelande från kalmarsund som berättade att de säger upp kontraktet med nyförvärvet Stina Callerfjord som tecknades den 22 februari i år.

Bakgrunden till beslutet är att man gemensamt konstaterat att det bästa för båda parter är att Stina fortsätter sin utveckling i Umeå. Dialogen har varit respektfull och vi har tillsammans agerat så skyndsamt som möjligt men så långsamt som behövts, skrev Kalmarsund i pressmeddelandet.

Ett ganska så kryptiskt pressmeddelande så vi har pratat med U19-landslagsmålvakten för att höra vad det är som hänt.

- Sedan jag skrev på kontraktet ändrades delar av förutsättningarna, vilket således gjorde att vi kom fram till och var överens om att det bästa vore att säga upp kontraktet på förtid, säger Callerfjord till Innebandymagazinet.

Callerfjord vill inte gå in närmre på vad det är för förutsättningar som ändrats eller vem som initierade det.

- Det som är överenskommet är att mitt kontrakt sägs upp och att jag inte kommer att tillhöra kalmarsund till hösten.

Någon timma efter beskedet att kontraktet sades upp gick Kalmarsund ut med att man hade värvat den norska landslagsmålvakten Thea Ekholt från Endre istället. Callerfjord tar studenten från RIG Umeå om drygt en månad men som tur var hade hon inte hunnit att göra klart med lägenhet och flytten till Kalmar.

- Dialogen kring allt runtom var igång, men det var ingenting som var spikat vilket innebär att det inte var några sådana bitar som blev problematiska i och med detta.

U19-landslagsmålvakten som hade dubbellicens med Thorengruppen den nyss avslutade säsongen vet inte riktigt vad hon ska gör nu när det kommer till kommande säsong.

- Jag Kommer att titta på- och se över mina möjligheter nu under den närmsta tiden.

Tror du att det kommer bli svårare att hitta ett nytt lag som målvakt nu när silly season hållit på ett bra tag?

- Det får den närmsta tiden utvisa men det hoppas jag inte. Har haft dubbellicens med Thorengruppen och kunnat träna på bra så jag tänker att det kommer lösa sig.

Vad tycker spontant om hela situationen som uppstått?

- Jag tycker att det är bra att vi kom överens och kunde mötas i att det bästa för mig var att inte tillhöra kalmarsund till hösten. Det är skönt att det har löst sig.


TV: SSL-klubben har gjort klart med landslagsback

Här spelar Rasmus Andersson nästa säsong: "En av ligans bästa backar"

Matchrapporter: Dominika Buczek gjorde två mål när Kalmarsund vann mot IBK Lund Seger för Kais Mora med 9-7 mot Kalmarsund Lockerud/Mariestad klart för nedflyttning – efter förlust mot Kalmarsund Storseger för Kalmarsund – 7-2 mot Åkersberga IBF Tre poäng för Malmö FBC hemma mot Kalmarsund

Den här artikeln handlar om: