#ibsilly-nytt
Foto: IBF Falun
SSL

Falun bekräftar värvningen av landslagsstjärnan

ANNONS

TV+TEXT: Faluns tredje nyförvärv är den största värvningen hittills i damernas SSL.

Falun fortsätter att presentera sillybomber på löpande band. Först var det Ellen Svensson och Moa Jakobsson från Jönköping som blev klara, två värvningar som Mr. Silly kunde avslöja långt innan. Men idag kom den tredje och största bomben hittills i Svenska Superligan den här säsongen. Landslagsstjärnan Moa Gustafsson är nu bekräftat klar för Falun något som Mr. Silly avslöjade redan den 1 april.   

- Moa är en spelare jag velat haft till oss under ett par år nu och jag är jätteglad att vi äntligen hittat en lösning där hon kan stärka upp vårt lag och hjälpa IBF Falun till nästa nivå. Med sina 20 poäng på 8 matcher i slutspelet så vet vi precis vad vi kommer addera till gruppen och Moa är i mina ögon en av topp 3 världens bästa innebandyspelare utan tvekan. Vi får inte bara in en bra spelare i laget utan en väldigt bra karaktär som vi behöver i det nya IBF Falun vi bygger upp så med sin erfarenhet och kompetens vet jag att det här kommer bli riktigt bra, säger tränare och sportchef Daniel Dalbjer i ett pressmeddelande.

22-åringen var med och tog guld med landslaget i senaste VM:et och på sina sex säsonger i SSL med Mora har hon gjort 159 mål och 77 assist. 

- Jag har haft sex fantastiska år i Mora men jag känner mig sugen på ett nytt äventyr i livet och då passar IBF Falun väldigt bra in på det som jag söker. Skönt att allt är klart nu så jag lan lägga all fokus på att förbereda mig för att prestera så bra jag kan med laget den kommande säsongen. 

Hur ser du på IBF Faluns framtida satsning?

- IBF Falun är en otroligt proffsig förening som vet vad som krävs för att ta sig tillbaka dit man var tidigare det känner jag mig väldigt trygg med. Falun har varit ledande på damsidan tidigare och vill bli det igen vilket jag ser som en tydlig och motiverande utmaning att vara med på. 

Innebandymagazinet listade de 10 bästa värvningarna i SSL förra veckan och där går Moa Gustafsson rakt in på första platsen nu och vi hittar även de två första nyförvärven på listan. Bara att gratulera Falun till en oerhört bra silly season så här långt.  

Hör Daniel Dalbjer berätta om värvningen i videoklippet ovan.

Matchrapporter: Revansch och tre poäng för Endre Isabel Balzano i målform när Åkersberga IBF vann mot IBF Falun IBF Falun vann mot Täby efter mål av Philippa Blom Dålig första period sänkte IBF Falun IBF Falun vann efter avgörande i tredje perioden mot Warberg

Den här artikeln handlar om: