Foto: Warberg IC och Innebandyavisen.no
Allsvenskan södra

Den jagade målvakten om alla #ibsilly-rykten

ANNONS

Warbergs nya målvakt hade nio olika klubbar att välja på och för Innebandymagazinet berättar han om varför han valde att flytta hem igen.

Innebandymagazinet sillybloggare Mr. Silly var först med att avslöja att Herr1ans bästa målvakt 2018/19 var på väg hem igen efter två säsonger i den norska elitserien. Mr Silly rapporterade om att det var flera lag som jagade målvaktstalangen både från SSL och Allsvenskan och i förra veckan skrev han om att Agnarsson var klar för Warberg, något som också bekräftades igår.  

- Det stämmer att det var många lag som jagade mig, det var nog 8-9 klubbar tror jag. Men Warberg, Växjö, och Fagerhult var de som var mest intressanta, säger Agnarsson till Innebandymagazinet.

Hur kommer det sig att du valde att lämna Sverige för Norge efter din succé i Ledberg i Herr1an?

- Ja det var en bra säsong i Ledberg, jag vill hitta på nåt, så ett äventyr i Norge vart det och det var väl kul till en början sen förstörde Covid-19 ganska mycket och det blev inte slutspel något av åren, så det blev ju inte direkt som jag tänkt mig.

Var det därför som du ville flytta hem igen?

- Ja precis, när det inte blev något slutspel och familjen inte kunde åka över då gränserna var stängda, motivationen försvann lite då samtidigt som man längtade hem, flera klubbar hörde av sig men Warberg kändes rätt, känns som jag kan utvecklas på rätt sätt där, Staden passar mig även bra, har mycket släkt i närheten och känner en del gubbar där med!

 

Men äventyret i Norge blev inte helt misslyckat trots två inställda slutspel. 21-åringen kommer hem med mängder av nya erfarenheter och dessutom så träffade han kärleken i Norge. Flickvännen Emma Fagerhöi, som beskrivs som en ny Rikke Ingebrigtsli Hansen, är också på väg med till Sverige. Mr. Silly har placerat henne i flera lag bland annat Kalmarsund, som bekräftat att de har kontakt, samt Warberg, Göteborg och Växjö.

- Ja det stämmer att flera lag jagar henne, det är fortfarande väldigt oklart vart hon hamnar dock.

Agnarsson har tidigare sagt till Innebandymagazinet att det inte är säkert att de hamnar i samma lag så det blir spännande att se var hon hamnar till slut. IBK Göteborg har även bekräftat att de pratar med Fagerhöi och det är ju inte direkt långt mellan Warberg och Göteborg. Men på tal om spännande övergångar så ser Agnarsson fram emot att konkurrera med Adrian Kodelja om speltiden i Warberg kommande säsong.  

- Jag ser fram emot att få utvecklas och få så mycket speltid som möjligt, det kommer bli en rolig första säsong.


TV: ”Djurgården behöver värva in minst en bra SSL-femma”

Poddpanelen med Magnus Fredriksson, Ulf Andersson, Bruno Lundberg och Mikael ”Koppen” Lindqvist om att Djurgården är klara för SSL.

Matchrapporter: Klart nu: Höllviken åker ur serien efter ny förlust Tre klara poäng för Warberg mot Nilsby FBC Lerum bröt Warbergs segersvit Warberg upp i serieledning efter seger i toppmötet med Hovslätt Fiaskosäsong för Kalmarsund – som åker ur serien

Den här artikeln handlar om: