#ibsilly

Allsvenskt lag lägger ner på grund av spelarbrist

ANNONS

Igår gick sista anmälningsdagen ut för spel i förbundsserierna och Floda IBK valde att inte anmäla något lag.

Floda IBK:s damer gick upp till Södra Allsvenskan för första gången någonsin förra säsongen men deras allsvenska äventyr blev bara fem matcher lång. Pandemin satte stopp för spel den här säsongen och igår kväll beslutade man att inte anmäla något lag till nästa säsong på grund  av spelarbrist.

För en drygt månad sedan blev David Karlsson presenterad som ny tränare för damlaget och igår fick han beskedet att damlaget läggs ner på grund av spelarbrist.

- Det har varit olika anledningar till att vi inte fått ihop någon trupp, tre spelare hade redan lämnat innan jag blev klar. Jag vet inte varför de lämnade, det får de själva svara på. Men min känsla blev att det gjorde fler spelare lite osäkra på om Floda skulle kunna ställa ett starkt lag på banan samtidigt som grannklubbar låg på.  

Efter att de första tre spelarna lämnade så blev det ett litet startskott för att flera spelare lämnade och efter ett tag var det upp i åtta spelare som tackade nej till spel kommande säsong. 

- Flera av spelarna blev kontaktade av flera klubbar som även de spelar i Allsvenskan. Jag vet inte exakt detaljerna i allt då jag kom in sent i sammanhanget och när vi hade uppstartmöte hade tyvärr redan sex spelare lämnat och två kände sig för osäkra för att svara ja på att köra. Så vilket lag som helst som tappar åtta ordinarie tongivande spelare hade fått stora problem oavsett vad föreningen heter. 

Under gårdagen gjorde man ett sista desperat försök att locka till sig några spelare via en "platsannons" på Facebook, där laget försökte få in ett par spelare till så att de kunde komma till start. Men inga spelare nappade  så efter ett styrelsemöte igår så beslutade man sig för att inte anmäla ett lag.

- Annonsen var ju bara ute i sju timmar men vi fick några lycka till men inga konkreta svar och det kan man inte heller begära på kort tid men jag är i alla fall sådan att jag inte ger upp i första taget. Jag hade kört på även om vi på pappret haft damallsvenskans svagaste lag. Jag har haft massa tuffa tränaruppdrag genom åren och det har alltid slutat bra när säsongen är över så jag tror att tjejerna i Floda hade överraskat många faktiskt. De som var kvar i slutet har jag enorm respekt för, fantastiska tjejer och alla i föreningen som jag träffat har varit mycket vänliga så önskar hela föreningen all framgång.

I och med att det inte blev något av med Floda så lägger Karlsson upp coachtavlan på hyllan och plockar ner klubban istället. 

- Jag har tänkt att spela själv en sista säsong jag är ju trots allt bara 47 år gammal och blir ju bättre och bättre. Spelar i Herr4an med mina vänner i Herrljunga och vårt lag har utvecklats mycket då våra unga spelare tagit stora kliv. Jag kommer även fortsätta vara domare.

Men Karlsson utesluter inte helt att han kan tänka sig hoppa på ett nytt tränaruppdrag om det skulle dyka upp något.

- Har lärt mig genom åren att man vet aldrig vad som kan dyka upp, men det är riktigt tråkigt man aldrig fick uppleva innebandy i den finaste arenan jag någonsin varit i, Floda Nova Arena är en fem plus arena utan tvekan.    

  


TV: ”SVT:s sändning var riktigt jävla bra”

Poddpanelen med Magnus Fredriksson, Ulf Andersson, Bruno Lundberg och Mikael ”Koppen” Lindqvist om SVT:s sändning av SM-finalen och innebandyn som TV-produkt.

Matchrapporter: Craftstaden avgjorde med tre mål i tredje perioden Formstarkt Växjö IBK tog ännu en seger Munka-Ljungby vann borta mot Floda

Den här artikeln handlar om: