#ibsilly-nytt
Foto: Per Wiklund
Superligan

Alexander Rudd om sina framtidsplaner

ANNONS

För första gången har Storvretastjärnan Alexander Rudd berättat om sina framtidsplaner.

Den fjärde mars gick Storvreta ut med ett pressmeddelande om att lagets fixstjärna Alexander Rudd tar en paus från innebandyn efter att han blivit åtalad för narkotikabrott. 

- Då det har blivit känt att ett åtal väntar Storvreta IBK:s spelare Alexander Rudd har föreningen tillsammans med Alexander Rudd kommit överens om att han tills vidare tar en paus från innebandyn och från att representera Storvreta IBK. Storvreta IBK vill vara tydlig med att vi tar kraftigt avstånd till det som spelaren är åtalad för men kommer att stötta människan Alexander i den tuffa tid han nu går igenom. Pausen från innebandyn är på obestämd tid där vi avvaktar utvecklingen av åtalet men vi räknar inte med att Alexander Rudd spelar mer denna säsong, skrev man bland annat i pressmeddelandet. 

Rudd har hela tiden hävdat att han är oskyldig men han har inte ställt upp på några intervjuer. För en dryg månad sedan så ryktades det om att Rudd skulle vara aktuell för spel med Djurgården om de kvalade sig upp till SSL. Upsala Nya Tidning har idag pratat med Rudd som säger att hans tid i Storvreta nog är över.

- Jag känner att jag skulle må bra av att komma bort från Uppsala. Jag känner mycket för föreningen och människor i föreningen, jag har ju varit i Storvreta i sex år och vunnit tre guld, men sen har jag inte mått så bra utanför planen. Jag har ingenting emot att spela i Storvreta men jag skulle som sagt må bra av att komma bort från Uppsala, säger Rudd till UNT

Alexander Rudd har spelat i fyra SM-finaler och aldrig förlorat en final, Totalt har han tagit fem SM-guld, tre med Storvreta och två med Falun. Han missade dock hela slutspelet 2013/14 då Falun stängde av han när det kom fram att han skrivit på för Storvreta kommande säsong. Om två veckor inleds rättegången mot honom och vad som händer med hans innebandyframtid är osäkert i dagsläget. Förra veckan så gjorde Rudd sin första träning med Djurgården och det ser även ut att bli den sista då han säger till UNT att det inte är aktuellt för spel med nykomlingarna. 

– Nej, det blir inget spel i Djurgården.


TV: ”Djurgården behöver värva in minst en bra SSL-femma”

Poddpanelen med Magnus Fredriksson, Ulf Andersson, Bruno Lundberg och Mikael ”Koppen” Lindqvist om att Djurgården är klara för SSL.

Matchrapporter: Storvreta segrade och avgjorde mot Växjö Växjö tog sista chansen mot Storvretas Bra läge för Storvreta efter ny seger 2-0 i matchserien efter ny vinst för Storvreta mot Växjö Storvreta vann första matchen mot Växjö

Den här artikeln handlar om: