Foto: Visby IBK och Lindås Rasta IBK
#ibsilly

11 #ibsilly-nyheter från Allsvenskan

ANNONS

Senaste nytt från allsvenskans värld både på dam- och herrsidan.

Visby fortsätter att värva spelare för att kunna ta steget upp till SSL igen. Lagets fjärde nyförvärv är Christoffer Ström som spelat i Herr1an med tre olika lag, Holmsund, Thorengruppen och Umeå City. 24-åringen har även spelat i Elitserien i Norge. 

Ström kan vi använda på flera sätt då han både kan spela back eller forward. Känns mycket bra att få in ytterligare en högerfattad spelare i Christoffer som ökar på konkurrensen och breddar alternativen, säger tränare Anton Olofsson i ett pressmeddelande.

***

En av Malmös främsta talanger har valt att förlänga med klubben trots intressen från SSL-klubbar. Axel Rasmusson har skrivit på ett nytt tvåårskontrakt.

- Att Axel väljer att förlänga hos oss är mycket positivt. Han har höga ambitioner om att spela SSL och kommer att göra det inom en snar framtid. Axels motivation sprider sig i gruppen och det är lätt att arbeta med spelare med den ambitionsnivån. Axel är en viktig pusselbit i lagbygget och hoppas att han fortsätter leverera med den kvaliteten han visat och jag är övertygad om att han kommer ta ytterligare kliv kommande säsong, säger Malmös tränare till lagets hemsida

***

Karlstads målvakt Pontus Zarins har även han förlängt sitt kontrakt med värmlänningarna.

- Pontus som kom från Västerås till oss för 4 säsonger sedan, fortsätter att utvecklas för varje år. Han är född 98 så han har sina bästa målvakts år framför sig, skriver Karlstad på Twitter

***

Lillån IBK fick en succéstart på säsongen i år men dalade något på slutet och slutade till slut sjua i södra serien. Idag fick de besked att en av lagets framtidsspelare förlänger sitt kontrakt. Det är 19-åriga Lukas Asplund som blir sin moderklubb trogen.

-Jag tror alla vill mer än det vi gjorde förra året, trots att vi var relativt nöjda. Jag skulle vilja se en högre lägsta nivå än den vi hade denna säsongen, gör vi det kan vi bli farliga. Förväntningar på mig själv nästa säsong är väl att jag hoppas spela lite mer än 1 period iallafall, säger han till lagets hemsida.   

***

Warberg missade att kvala sig upp till Superligan och får göra en ny satsning kommande säsong på att ta steget upp igen. Idag meddelande man att Jesper Larsson och Johan Dahlqvist pausar sina elitsatsningar just nu.

- Såklart väldigt tråkigt, men förhoppningsvis kan en paus göra att de kommer tillbaka ännu starkare och mer motiverade, säger sportchef Kimmo Eskelinen till laget Facebooksida.

Larsson har redan gjort klart med en ny klubb och det är Herr1an-laget Fristad Goif, som har siktet inställt på att bli ett topplag kommande säsong. 

***

Även Lindås Rasta kvalade upp till SSL men de åkte ut mot Karlstad. De har gjort klart med säsongens första värvning och man hämtar in Jacob Sagmeister från blivande seriekonkurrenterna Höllviken. 

- Med Jacob får vi en spelare och person som går helt i linje med den vision vi har för Lindås framåt, och vi tror att han kommer passa perfekt in i truppen. Jacob är rak i sin spelstil och har egenskaper som vi saknat i det offensiva spelet. Vi är väldigt glada att ha med Jacob på tåget och ser fram emot att få se honom döna in lite bollar i Salming Arena kommande säsonger, säger Oskar Henriksson från Lindås Sportgrupp till lagets hemsida

***

Lindås har även ett damlag i Allsvenskan och precis som herrarna har de värvat spelare från seriekonkurrenter. Systrarna Elin och Emma Lundblad hämtas från Floda IBK, som tyvärr meddelade idag att man lägger ner damlaget på grund av spelarbrist. Man har även värvat in Linn Backman från Dam1an-laget Zenith. 

- Elin, Emma och Linn noterade tillsammans 125 poäng säsongen 19-20 och förstärkningarna ligger i linje med vår önskan att spela en offensiv och rolig innebandy, skriver laget på sin hemsida

***

Förra säsongens nykomlingar Kumla IBK värvar in Alva Stockhult från seriekonkurrenterna Västra Mälardalen. 

 - Alva är en spelare med mycket rutin som har ett väldigt bra spelsinne. Vi är väldigt glada att få en tjej som Alva till vårt lag. Vi håller nu på och bygga en stark spelartrupp och ledarstab som för några veckor sedan även stärktes upp med Christian Kjellman, säger sportchef Andreas Nordh i ett pressmeddelande. 



TV: ”Djurgården behöver värva in minst en bra SSL-femma”

Poddpanelen med Magnus Fredriksson, Ulf Andersson, Bruno Lundberg och Mikael ”Koppen” Lindqvist om att Djurgården är klara för SSL.

Den här artikeln handlar om: