Sök
Falun svenska mästare
IBF Falun – svenska mästare för sjätte gången.
Foto: Svensk Innebandy
Superligan SSL

Ordföranden ser en ljus framtid för Falun

Falun är svenska mästare för sjätte gången – nu inleds en ny epok för föreningen.

När idrottare får frågan hur högt de rankar de guld de nyss tagit jämfört med tidigare så svarar de flesta att det inte går att jämföra – alla guld är speciella på olika sätt. Men ser man på Faluns två senaste guld så är det ingen tvivel vilket som slår högst. 

Förra ”fick” man efter att ha stått som seriesegrare när säsongen avbröts på grund av Coronapandemin, men i söndags tog man guld på planen efter att ha besegrat den stora antagonisten Storvreta med 5-3 i finalen. Ett guld som slog högre än det senaste för Faluns del.

- Ja, det är klart att det är så. Det tror jag alla håller med om. Vi ber inte om ursäkt på något sätt för guldet som kom till på det sättet som det gjorde ifjol. Då blev det seriesegrarna som fick det och vi var fullständig överlägsna med poängrekord och allt vad det var. Vi är de som har fog att säga att vi blev bestulna på ett guld på planen ifjol, säger Daniel Lindkvist, ordförande i Falun, till Innebandymagazinet och fortsätter:

- Jag är helt övertygad att vi hade tagit det då (i ett slutspel). Vi var bäst även då. Men det är något helt annat att gå igenom ett slutspel med de kringelikrokar som det blev hela vägen fram, och sen få avsluta med att vinna på planen.

Ja, någon lätt väg till finalen var det inte. Falun slutade trea i grundserien – något som inte hör till vanligheterna för ett lag som nästan alltid placerats sig bland de två bästa lagen i serien. Väl i slutspel så åkte man på covid-19 kort in på finalen: Många nyckelspelare fick sin uppladdning spolierad samtidigt som Johan Rehn missade matchen helt och hållet. Därför kunde det ses, hur konstigt det än må låta, lite som en mindre överraskning att man vann finalen, döma av experters förhandstips.

- Det var en fantastiskt match. En otroligt imponerande laginsats. Fantastiskt defensiv och målvaktsspel, och så gör vi några fina mål framåt också. Vi har ett kontringsspel som visar sig vara riktigt vasst. Det, i kombination med en strålande defensiv insats, gör att vi vinner matchen.

Daniel Lindkvist.

Daniel Lindkvist


Vad hade du själv för känsla inför matchen?

- Med risk för att det låter som en efterhandskonstruktion: Internt har vi haft en jäkligt go känsla under veckan. Det har varit en ganska tacksam sits vi har blivit satta i där alla har trott på Storvreta. Jag tror spelartruppen har kunnat samlats i en ”vi mot världen-känsla”. Så jag hade en ganska bra känsla inför matchen.

Tror du att allt snack om vem som är favorit respektive underdogs kan ha påverkat finalens utgång?

- Kanske inte just favoritskapet i sig. Det är snarare att man får något att samlas kring som grupp, man knyter knäven och vill visa alla som inte tror på oss. Det tycker jag att killarna gjorde – det är svårt att säga något annat än att IBF Falun är Sveriges bästa lag!

Det har närmast varit krisrubriker över Faluns säsong då man hamnat i dippar man aldrig tidigare varit riktigt nära, men lyssnar man på Lindkvist så verkar det mediala snacket om laget snarare sporrat dem.

- Jag tycker Rickard Hedlund (sportchefen) uttryckte sig väl igår: ”De externa tvekade, de interna segrade”. Min upplevelse är att det har präglat den här gruppen längs resans gång. När andra pratar om kris och att det inte ser bra ut, så visar de vilka som är Sveriges bästa lag.

Vad betyder guldet för er?

- Det betyder jättemycket för oss som förening samt för spelarna och ledarna. Vi är otroligt stolta över vad både staben och spelartruppen presterat. Vi är en förening som ser oss som guldutmanare och det ska vi alltid vara. Det betyder fantastiskt mycket att vi klarade av att ta oss hela vägen. 

Är ni herre på täppan överlag nu i svensk herrinnebandy? 

- Svårt att säga. Ja, de tycker vi väl, men det tycker säkert Storvreta, Kalmarsund och Mullsjö också att de är. Det är inget jag har reflekterat över mycket. Vi fokuserar på det vi gör. Vi är bra på mycket och långt fram med mycket, men vi är inte heller nöjda. Vi vill utvecklas både på och utanför planen. 

- VI har jättemycket att göra med publikupplevelsen när de väl är välkomna tillbaka till arenan. Vi ligger inte på latsidan på något sätt när det kommer till att vässa truppen, vi har två sportchefer som arbetar jäkligt hårt med att ställa ett ännu bättre lag på banan till nästa säsong. Så jag lägger inte jättemycket fokus på att jämföra oss med andra. Vi har en ganska hög intern måttstock – vi vet vad vi vill ligga på i prestationsnivå och den ska vi höja ytterligare nästa år.

Det fanns annars många sagor som skrevs under söndagens final. Den som fick det vackraste slutet var den åtta år långa Falun-sagan med Thomas Brottman som författare. Det blev totalt fem guld under ”Brolles” ledning innan han nu byter jobb till att bli förbundskapten för Sveriges herrlandslag, ihop med Niklas Nordén

- Det är helt fantastiskt. Det är kanske den tillsammans med Emil Lilja, nu när allt blev som det blev, som jag är mest glad över. Att ”Brolle” får det här slutet på sin karriär i IBF Falun…han har gjort otroligt mycket för den här föreningen. Han är en ledare som varit vansinnigt framgångsrik och det otroligt passande att han får avrunda på det här sättet. 

- Det är bara att titta på hans meritlista och vad han presterat under de här åren för att konstatera att det är en fantastisk tränare. Han har skapat en vinnarkultur i IBF Falun och fört oss till den positionen vi är i. Vi är Sveriges bästa lag idag och har varit det i stora delar under Brolles tid.

Nu ställer sig många frågan om man också ska vara Sveriges bästa lag under nya tränaren Nicklas Hedståls tid i klubben. Att det blir en ny epok som inleds sätter sig inte Lindkvist emot. 

- Så kan man absolut säga. Epoken med Thomas Brottman, som har varit så lång och framgångsrik, tar slut. Det är början på något nytt och ett avstamp mot vad vi hoppas kommer vara en likaledes framgångsrik period framöver.

- Vi har Sveriges bästa sportchef i Rickard Hedlund. Han säger att han ska bygga det bästa IBF Falun genom tiderna – säger han att det är så, då tror jag på honom. Så jag ser otroligt positivt på de kommande åren, jag tror vi har något riktigt spännande på gång. Vi kryddar med bra nyförvärv i Emil Nilsen och Linus Holmgren till vad som bevisligen är Sveriges bästa trupp. 

Hur mycket har ni kvar att värva?

- Hedlund har väl hintat om att han ska sockra den där kakan ytterligare lite till. Vi får se vad som kan komma ut här i närtid – vi är inte helt färdiga än.

Avslutningsvis – hur mår IBF Falun efter detta speciella år?

- Förhållandevis bra. Det har varit tufft för oss, precis som för alla andra. Tre av våra största inkomstkällor är sommarskolor, cuper och publikintäkter har varit borta under säsongen. Sen har vi det fjärde benet som är sponsorintäkter - där har det varit en otroligt uppslutning bland partners som ställt upp för Falun under detta tuffa år. Det är vi djupt tacksamma över. Samma sak gäller med de supportrar som köpt stödbiljetter och förnyat sina säsongskort. 

- Vi är inte välmående, det tror jag få idrottsföreningar är idag, men vi är åtminstone i en position där vi ser positivt på framtiden!


TV: Galante intervjuar Emil Johansson

Här spelar Rasmus Andersson nästa säsong: "En av ligans bästa backar"

Matchrapporter: Falun svenska mästare – vann SM-final herr i innebandy mot Storvreta Kalmarsund segrare efter walk over från Falun Kalmarsund sköt upp Faluns guldfest

Den här artikeln handlar om:

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus.
Genom att klicka på knappen nedan så kommer din återstående prenumerationstid på Innebandymagazinet ändras till ett konto på Everysport Plus. Vänligen notera att prenumerationstiden skiljer sig åt då priset är annorlunda.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till kundtjanst@esmg.se. Om du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via kundtjanst@esmg.se. På Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via kundtjanst@esmg.se

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Innebandymagazinet.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt). Vänligen gå in på mina sidor för att se hur lång tid du har innestående på din prenumeration.

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten