Sök
SM-final: Storvreta-Falun 3-5
Här är samtliga klubbar som fostrat Faluns guldhjältar.
Foto: Svensk Innebandy
Superligan SSL

Klubbarna bakom Faluns SM-guld

Här är föreningarna som fostrade samtliga Faluns guldhjältar.

Som hela Sveriges Innebandymagazin så känns det självklart att lyfta fram klubbarna från runt om i landet som varit med och tagit fram de spelare i Falun som igår fick lyfta SM-pokalen. Klubbarna sträcker sig från Lindås i söder till Ersboda i norr, men det är framförallt i Svealand som Falun haft sin guldgruvor.

För enkelhetens skull så är det i nästan alla fall den första klubben som står på med spelarnas IBIS-profiler som anges som moderklubb i den här sammanställningen, för att undvika tolkningsfrågor.

Granlo BK

Johan Samuelsson

En anrik förening som tyvärr inte finns mer. Samuelsson tillhörde en gyllene generation som kom upp i Sundsvalls-laget ihop med spelare som Robin Nilsberth, Per Svedin och Martin Östholm för att nämna några. Lade ner sin verksamhet 2018, men vill du läsa hela resan som föreningen gjorde kan du göra det på följande länk

Huddinge IBS

Patrik Burman

Huddinge är känd som en riktig plantskola i ishockey, men det finns fina spelare även i innebandy som kommit fram via Stockholmsklubben – Patrik Burman är en av dem. Herrlaget spelar i division 3.

Råby BK

Rasmus Enström

Västerås-klubb som Enström började spela i redan som fyraåring. Sista registrerade seniorsäsongen för herrlaget var 2016/17, då låg man i division 3. 

Strängnäs IBK

Omar Aldeeb

Välkänd förening i innebandy-Sverige som idag huserar i Allsvenskan. Omar spelade i klubben fram till 2016/17 innan han bytte till Falun. Ligger mellan Eskilstuna och Södertälje rent geografiskt. 

Mosjö SK

Malte Lundmark

Emil Lundmark

Emil Ruud

Liten förening från Örebro som verkligen kan slå sig för bröstet. En skola i Örebro som samlade ihop ett gäng elever som gillade att spela innebandy men 2011 gick alla till nybildade IBF Örebro. Saknar idag innebandylag.

Skälby IBK

Alexander Galante Carlström

Simon Berg

Emil Lilja

Det är Närke och Västmanland som utgör stommen i Faluns guldlag. Skälby Sharks har lyckats få fram flera duktiga SSL-spelare där Galante Carlström är det största affischnamnet. Även Rasmus Enström har spelat här. Spelar i division 1 idag.

Nykvarns IF

Victor Wettergren

Första regisserade klubben på Wettergrens IBIS-profil är Telge SIBK, men Nykvarn anges alltid som Wettergrens moderklubb. En av Sveriges största talangfabriker som nu siktar på att nå SSL – detta genom att värva hem sina flyktade stjärnor.

IBF Falun

Jonas Adriansson

När vi gjorde samma sammanställning för Thorengruppens hjältar så fanns det inte en enda egen produkt i deras lag. I Falun är det bara Jonas Adriansson som kommit upp via juniorleden en gång i tiden, om man ser på de bärande spelare. Gjorde debut långt bak i tiden och är en av klubbens största spelare i historien.

Ersboda SK

Emil Johansson

Det var i Umeå-klubben Ersboda som världens bästa back Emil Johansson tog sina första innebnadysteg i 6-7-årsåldern. Lämnade klubben 2008 för spel i RIG Umeå och resten är historia. Herrlaget senaste säsong spelades 2017/18, då i division 1.

Åkersberga IBF

Max Sjöman

Upplandsklubben ”Ackers” främsta produkt är Mattias Samuelsson, men i SM-finalen var det Max Sjöman som fick åka hem med en guldmedalj runt halsen. Säsongen 2020/21 spelade man i division 2. 

Lindås Rasta IBK

Emil Kalentun

Ytterligare en välkänd förening i innebandy-Sverige. Har under en lång tid varit Göteborgs näst bästa lag efter Pixbo Wallenstam och var uppe i SSL så sent som 2018/19. Kalentun spelade dock aldrig någon seniorinnebandy i sin moderförening. 

Västerås IBF

Casper Backby

I ett annat universum hade Västerås kunnat vara en av Sveriges stora giganter inom herrinnebandyn. Här har Simon Berg, Alexander Galante Carlström, Rasmus Enström samt just Casper Backby spelat någon gång under sin karriär. Backby lämnade inför säsongen 2013/14 och fick spela final redan sin första säsong.

LI 20 IBF

August Bergkvist

En sammanslagning av IBF Leksand och Insjöns IK. Har dock främst spelat för Insjöns IF/BK under sin hittills korta karriär. 

KFUM Falun

Patrik Rokka

Rokka spelade i KFUM Falun – idag i division 4 – fram till 2009 då han bytte till IBF Falun. Representerade då Falun Ungdom i främst division 1.

Rättviks IBF

Kevin Landgren

Dalalag som spelade i division 5 säsongen 2020/21, en serien man låg sist i när den stängdes. Man låg även i femman när Landgren gjorde sin sista säsong i klubben, då blev det 13 poäng på 8 matcher (14/15).

Hofors IBK

Johan Rehn

Förening från Gästrikland som Rehn representerade fram till säsongen 2005/2006, då han bytte till Umeå City. Idag ett division 4-lag. 


TV: SSL-klubben har gjort klart med landslagsback

Här spelar Rasmus Andersson nästa säsong: "En av ligans bästa backar"

Matchrapporter: Falun svenska mästare – vann SM-final herr i innebandy mot Storvreta Kalmarsund segrare efter walk over från Falun Kalmarsund sköt upp Faluns guldfest

Den här artikeln handlar om:

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus.
Genom att klicka på knappen nedan så kommer din återstående prenumerationstid på Innebandymagazinet ändras till ett konto på Everysport Plus. Vänligen notera att prenumerationstiden skiljer sig åt då priset är annorlunda.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till kundtjanst@esmg.se. Om du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via kundtjanst@esmg.se. På Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via kundtjanst@esmg.se

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Innebandymagazinet.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt). Vänligen gå in på mina sidor för att se hur lång tid du har innestående på din prenumeration.

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten