Foto: Per Wiklund
SM-final

Storvretas truppbesked dagen före SM-finalen

ANNONS

Mannen som avgjorde senaste SM-finalen stannar hemma.

Tidigare idag kom beskedet att Faluns förstamålvakt Johan Rehn missar morgondagens SM-final, men att dalalaget kommer till Gävle med full trupp i övrigt. Här kommer senaste informationen från Storvreta:

– Rent krasst så kan egentligen alla spela. Vi har lite små skadekänningar som håller vissa borta men annars är alla tillgängliga i alla fall, säger Storvretas sportsligt ansvarige Henrik Ededahl till Innebandymagazinet.

Vad är det för skador?

– Det är de som vi har haft tidigare, Simon Götz och gänget, som är borta med långtidsskador. Men alla som kan spela är tillgängliga i alla fall, vi har en trupp på 16 spelare.

Vem är det mer utöver Götz som är långtidsskadad?

– Det är han, men sedan har vi haft lite skavanker på spelare under säsongen. Men alla kommer vara ombytta och klara och redo för att spela matchen, sedan får man se hur de mår imorgon. 

Men Jimmie Pettersson (som avgjorde senaste SM-finalen mot Falun 2019 med sitt 4-3-mål) blir kvar hemma?

– Jimmie blir hemma. Han har fått trillingar och det är mycket med det som gjort att han inte kunnat träna och sådana saker. Så det är inga skadeproblem där, det är mer att det tar mycket tid med allting hemma. 

Och Victor Andersson är den som varit osäker till spel på grund av covid-19?

– Ja, där håller vi på med en medicinsk bedömning om han kan spela eller inte. Jag har inte varit inblandad där men vi har läkare som gör den bedömningen. Han hade sina första symptom förra fredagen och enligt regelverket just nu så hade han egentligen varit redo att spela redan igår. Så ur smittskyddssynpunkt ska han vara redo för matchen. 

Falun verkar komma till Gävle med full trupp också, bortsett ifrån Johan Rehn.

– Det är jättekul, det blir två bra trupper på banan och en riktig match. Vi fick till en träning igår kväll också så vi har åtminstone fått spela ihop oss en gång innan finalen. 

Och Falun vill lägga över ett rejält favoritskap på er…?

– Ja, jag har sett det. Man kan ju tycka att de som är regerande mästare borde vara favoriter. Men det är bra, då har de kanske lite respekt för oss om de ger oss favoritskapet. 


TV: Faluns stjärna missar SM-finalen

Ersättaren har inte spelat en enda match i slutspelet: ”Stort minus för Falun - men…”

Matchrapporter: Storvreta segrade och avgjorde mot Växjö Växjö tog sista chansen mot Storvretas Bra läge för Storvreta efter ny seger 2-0 i matchserien efter ny vinst för Storvreta mot Växjö Storvreta vann första matchen mot Växjö

Du kanske även vill läsa:
Sportchefen om statusen på Faluns trupp just nu
Sportchefen om statusen på Faluns trupp just nu
Den här artikeln handlar om: