Foto: Per Wiklund
SM-final

SM-finalen blir karriärens sista match för Henrik Stenberg

ANNONS

Redo att göra som i semifinalen: "Att avgöra är ju ganska roligt"

Imorgon är det dags för herrarnas SM-final i Gävle mellan Storvreta och Falun. För Henrik Stenberg blir finalen hans sista match i karriären. En karriär med SM-guld, VM-guld och poäng i massor, men även en karriär med skadebekymmer.   

– Hade kroppen varit bra hade jag säkert kunnat spela något år till, säger Henrik Stenberg till Innebandymagazinet

Vägen till SM-final bjöd på två relativt olika matchserier för Storvreta. I kvartsfinalen mötte laget Växjö som Storvreta vann med komfortabelt med 4–1 i matcher. I semifinalen stod Mullsjö för motståndet som blev betydligt tuffare där tre av sex matcher gick till förlängning. Storvreta knep den matchserien med 4–2 i matcher efter att Henrik Stenberg avgjorde i sudden i den sjätte matchen. 

– Egentligen var Växjö inte mycket snack om saken, det var en match där borta där vi hade lite strul när vi tappade en enkel ledning. Det var väl ganska lika matchbilder i alla matcher där vi var det bättre laget rakt igenom utan att göra någon superpresentation. Mullsjö började lite på samma sätt, sen var det ju jämnare. Mullsjö gjorde det bättre än Växjö. Men det kändes ganska givet att vi skulle gå segrande ur det hela tillslut, men det var jämnt och det ska det va i en semifinal. 

Henrik Stenberg missade många matcher i grundserien på grund av skada. Sammanlagt spelade han 17 matcher där han lyckades göra 13 poäng (7+6) på 17 matcher. I slutspelet har det dock gott betydligt bättre då Henrik Stenberg gjort 13 poäng (8+5) på 11 matcher, ett betydligt bättre facit än i grundserien. 

– Jag har inte spelat så himla mycket i år jämfört med tidigare år. Jag har tagit hand om kroppen och fokuserat på slutspelet egentligen och med det vet man ju inte hur status kommer vara. Hur jag själv känner är det över förväntan hur många matcher man har kunnat spela fullt med den ändå hårda matchningen som det har varit 

Henrik Stenberg sig in på topp 20-listan över de som gjort mest poäng i grundserien utan problem. Under hans tid i Storvreta har det blivit sex SM-guld och på söndag kan ytterligare en guldmedalj läggas till i samlingen, men efter det kommer klubben läggas på hyllan. SM-finalen blir hans sista match, men den tanken har inte slagit Henrik Stenberg riktigt än. 

– Jag vet inte, jag har inte tänkt så mycket på det. Det har varit fullt fokus på de här matcherna som varit och jag tror inte riktigt man fattar det egentligen förens man har lagt av om jag ska vara ärlig. Du förstår nog det kanske när nästa säsong börjar ungefär, när man ser att matcherna dra igång och tänker juste ja, man spelar ju inte längre. Får vi se då hur det känns. 

På frågan hur drömscenariot hade sett ut för hans egen del i helgen var det inget oväntat svar som Henrik Stenberg levererade. 

– Det kan väl se ut som det gjorde på sista semifinalen, att avgöra är ju ganska roligt, avslutar Henrik Stenberg.


TV: Faluns stjärna missar SM-finalen

Ersättaren har inte spelat en enda match i slutspelet: ”Stort minus för Falun - men…”

Matchrapporter: JIK reducerar mot Storvreta efter dramatik Storvreta tog ny seger mot JIK Storvreta tog hem första matchen mot JIK JIK vann efter avgörande i tredje perioden mot gästande Storvreta Tungt för Storvreta – Linköping bröt fina vinstsviten

Den här artikeln handlar om: