#ibsilly
WIlle Knuthas.
Foto: Per Wiklund
Herrettan

Slutspelssuccéns oväntade klubbval

ANNONS

Wille Knuthas lämnar Mullsjö för spel i moderklubben.

Hovslätts-fostrade Wille Knuthas, född 2001, fick känna på spel i SSL redan säsongen 2018/19 – då gjorde han sex matcher i Mullsjö via dubbellicens, och snittade ett poäng varannan match då.

Året därpå blev det en hel säsong i Superligan med 22 poäng som facit, men det var under årets säsong som genombrottet kom – inte minst i slutspelet. I grundserien blev det 19 poäng på 26 matcher men i slutspelet exploderad Knuthas och var en av de bästa spelarna totalt. Det blev 10 poäng på de 12 matcher hann han spela i Mullsjö som åkte ur i semin mot Storvreta.

Assisterande tränaren Johan Nygårdh hyllade sin adept under semifinalserien:

- Han gör inte mest poäng men han har varit otroligt viktig spelmässigt, så han är den som stuckit ut mest, sa Nygårdh till Innebandymagazinet då.

Därför reagerar nog många på Knuthas val av klubb till nästa säsong. Det blir ingen fortsättning varken i Mullsjö eller i SSL – inte heller i Allsvenskan. Nästa säsong spelar Wille Knuthas nämligen i Herr1an med moderklubben Hovslätt.

- Några tycker säkert att jag kastar bort min satsning men jag vill spela på högsta nivå i framtiden igen. Jag har saknat Hovslätt länge. Alla fina människor i laget och alla runt om föreningen som lägger ned så otroligt mycket tid. Det finns en rad små anledningar till att jag går tillbaka, denna gång följde jag mitt hjärta och det sa Hovslätt, säger han till klubbens hemsida.

Den U19-landslagsmeriterade forwarden återvänder därmed till ett Hovslätt som slutade trea i den avkortade Herr1an Östra Götaland nyligen. Mycket talar dock för att man hade slutat i toppen även om säsongen hade spelats klart, då man nått kvalet i Herr1an vid de två senaste försöken.


TV: SSL-klubben har gjort klart med landslagsback

Här spelar Rasmus Andersson nästa säsong: "En av ligans bästa backar"

Matchrapporter: IBF Falun segrade och avgjorde mot Mullsjö Fyra matchbollar för IBF Falun efter ny seger IBF Falun tog ny seger i serien mot Mullsjö IBF Falun sköna start – vann mot Mullsjö Hovslätt klar seriesegrare efter seger

Den här artikeln handlar om: