Sök
Foto: Per Wiklund
SM-final

Poängkungarna i slutspelet - 20 bästa poängplockarna

Förutom att en guldmedalj ligger i potten i söndagens SM-final så tävlar även lagens båda poängkungar om vem som blir slutspelets poängkung.

Det återstår bara en endaste match av säsongen 20/21 och det är herrarnas final mellan Storvreta och Falun. De båda giganterna pallade trycket och tog sig till final som förväntat där Uppsalagänget vann serien och dalalaget fick kämpa sig till en tredje plats. 

Som bekant har Storvreta och Falun delat upp de 11 senaste SM-gulden mellan varandra där Storvreta vunnit sex och Falun vunnit fem. Men årets drömfinal är bara den fjärde totalt mellan lagen och det är Storvreta som vunnit flest finaler lagen emellan med sina två finalvinster 2018 och 2019, Falun besegrade Storvreta 2014. 

Tar man en titt på poängligan i slutspelet så även där är det en kamp mellan de två giganterna. På topp 20-listan har Storvreta med sju spelare och Falun har med fem. I toppen så krigar dessutom uppsalagängets Albin Sjögren och dalalagets Alexander Galante Carlström om poängkungatiteln. Där ser det dock ut som att slutspelskungen Galante får abdikera efter fem raka slutspelsvinster i poängligan. Att Galante ska ta in sex poäng känns inte rimligt då han aldrig gjort mer än en poäng mot Storvreta i en final match.

- Jag tycker jag har gjort mycket poäng med tanke på att jag har mött en så defensivt stark femma. Jag visste om att det skulle bli tufft att möta Kalmarsunds man-man-femma men då har jag tagit den rollen. Det kvittar om jag vinner poängligan i slutspelet eller inte så länge vi vinner matcherna. Jag vill bidra och hjälpa laget i varje match så klart men nu har vi fått en annorlunda uppgift att möta deras femma som inte vill gå framåt utan bara ligga tight på oss och plocka bort oss från matchen. Så länge de andra sköter sig i vårt lag så behöver inte jag kliva fram. Jag har vunnit fem raka poängligor i slutspelet så Albin får gärna vinna den här, jag är nöjd så länge vi vinner och stänger vi serien i kväll så är jag nöjd med det. Det är viktigare att vinna ett SM-guld, så sa Galante Carlström till Innebandymagazinet om kampen i poängligan för ett par veckor sedan inför den fjärde semifinalen mot Kalmarsund.  

Galante har spelat i samtliga sex av Faluns finaler och han har totalt gjort 6+4 i dem men bara två poäng totalt på tre finaler mot Storvreta. Albin Sjögren har spelat fyra av Storvretas sju finaler och han har gjort totalt 3+2. I de tre finalerna mot Falun har han gjort totalt tre poäng. 

- Jag läste någon artikel där de jämförde mig med Galante men vi har helt olika spelstilar. Jag försöker vara mig själv och inte bli jämförd med någon annan. Men det blir lätt så att man jämför oss eftersom vi ligger i toppen av poängligan jämnt och krigar med varandra. Vi har ju helt olika gubbar runt omkring oss också så jag tycker att det är svårt att jämföra oss. Men jag får väl se till att göra fler mål än honom på söndag helt enkelt. Nu ska vi inte ta ut något i förskott utan vad som helst kan hända. Men det ser bra ut och jag har goda chanser kan man säg, sa Sjögren till Innebandymagazinet tidigare i veckan om kampen i poängligans topp. 

Poängligan i slutspelet 2020/21

1 Albin Sjögren 16 + 9 25p

2 Alexander Galante Carlström 14 + 5 19p

3 Filip Eriksson 11 + 8 19p

4 Kim Ganevik 14 + 4 18p

5 Kevin Haglund 12 + 6 18p

6 Robin Nilsberth 8 + 10 18p

7 Jan Zaugg 12 + 5 17p

8 Tobias Gustafsson 9 + 6 15p

9 Marcus Johansson 8 + 7 15p

10 Hampus Ahren 7 + 8 15p


11 Malte Lundmark 7 + 7 14p

12 Linus Nordgren 7 + 7 14p

13 Henrik Stenberg 8 + 5 13p

14 Kim Nilsson 8 + 5 13p

15 Emil Johansson 6 + 7 13p

16 Johan Samuelsson 6 + 7 13p

17 Liam Åström 5 + 8 13p

18 Omar Aldeeb 2 + 11 13p

19 Pelle Tarenius 7 + 5 12p

20 Anton Hedin 5 + 7 12p

I faktarutan nedan kan du även se topptio i slutspelet genom tiderna där legendaren Mika Kohonen leder på 217 poäng. Fyra spelare från årets final finns med på topp tio genom tiderna och det är Galante Carlström på andra plats och han har bara 23 slutspelspoäng kvar till att bli nummer ett genom tiderna. Sedan hittar vi även Rasmus Enström, Henrik Stenberg och Emil Johansson på topp tio genom alla tider. Intressant att det endast är tio spelare som gjort över 100 slutspelpoäng och straxt bakom ligger Dalens veteran Ketil Kronberg på 95 slutspelspoäng. Albin Sjögren ligger på en 16:e plats med sina 90 poäng. 

- Det hade varit kul att ligga högst upp på den listan. Jag läste att någon skrivit på sociala medier att jag bara gjorde poäng mot blåbärslagen men det här är ju bevis och fakta på att det inte är så. Det är alltid skönt att visa folk som försöker ge mig gliringar att det inte stämmer. Men 25 poäng till ska jag nog klara av med så många år som jag har kvar på den här nivån. Men det är vinna titlar som är mitt största mål sådana här rekord är bara kul att titta tillbaka på när man har avslutat karriären, så sa Galante Carlström till Innebandymagazinet när vi pratade med honom för någon vecka sedan om att han var på väg mot 200 slutspelspoäng.

   


TV: ”En stor ära att få Årets rookie-priset”

Tim Andersson Carlsson om att få priset Årets rookie i SSL 2020/21.

Matchrapporter: Falun svenska mästare – vann SM-final herr i innebandy mot Storvreta Storvreta säkrade segern mot Mullsjö efter rysare Kalmarsund segrare efter walk over från Falun

Den här artikeln handlar om:

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus.
Genom att klicka på knappen nedan så kommer din återstående prenumerationstid på Innebandymagazinet ändras till ett konto på Everysport Plus. Vänligen notera att prenumerationstiden skiljer sig åt då priset är annorlunda.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till kundtjanst@esmg.se. Om du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via kundtjanst@esmg.se. På Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via kundtjanst@esmg.se

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Innebandymagazinet.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt). Vänligen gå in på mina sidor för att se hur lång tid du har innestående på din prenumeration.

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten