#ibsilly
Niklas Ramirez.
Foto: Per Wiklund
Superligan

Landslagsbacken stänger dörren: "Det är lagt på is"

ANNONS

Växjö-stjärnan Niklas Ramirez är en av få svenska toppspelare som finns kvar på marknaden.

Många stjärnor och landslagsaktuella spelare har redan gjort sina #ibsilly-val: Emil Nilsen och Linus Holmgren till Falun, Christoffer Andersson och Daniel Johnsson till Helsingborg, Tim Andersson Carlsson till Kalmarsund, Andreas Stefansson, Calle Kostov-Bredberg och Otto Weidman till Storvreta. 

En av få kontraktslösa svenska stjärnor som finns kvar på marknaden representerade Växjö förra säsongen och heter Niklas Ramirez. Backen har 4 A-landskamper på meritlistan och fanns med i den senaste truppen till det läger i Västerås som senare blev inställt.

- Jag pratar med Växjö och andra lag. Vi diskuterar och försöker få fram en bra lösning för mig. Det handlar om kontrakt, civll jobbsituation och plats. Det är många faktorer som spelar in. Allt går inte att lösa så snabbt så jag drar ut på det, säger Ramirez till Innebandymagazinet.

När Innebandymagazinet senast pratade med den nyblivne 26-åringen så diskuterades det olika scenarior: Stanna i Växjö, äventyr i Schweiz och hemlängtan till Stockholm. 

Två månader senare så kan vi stryka Schweiz-alternativet.

- Jag har lagt Schweiz på is – vill jag vara med och konkurrera om en landslagsplats till VM så är det inte rätt läge att dra dit nu, säger Ramirez.

Han pratar fortfarande med Växjö men också med två SSL-konkurrenter.

- Jag har lovat att inte skriva på något förrän säsongen tar slut. Vi får se vad som händer efter finalen. Jag måste få allt framför mig så jag vet vad jag har att välja på. Just nu är det saker som måste lösas innan det är klart. 

Om du vill vänta till efter finalen med ditt beslut, så låter det som om Storvreta och Falun är inblandade?

- Jag har sagt till alla lag att jag kommer vänta tills efter säsongen har tagit slut. Mer än så säger jag inte (skratt).

Huruvida det blir en flytt hem till Stockholm eller inte återstår att se. När vi senast pratade med Ramirez så saknades det Stockholmslag i SSL, samtidigt som allsvenskt spel var uteslutet, men sedan dess har Djurgården lyckats ta sig upp.

- Jag är stockholmare och har sagt att man alltid längtar hem, till sin stad. Stockholmsområdet är intressant för mig. Men Djurgården har inte hört av sig, så jag antar att de inte vill ha mig (skratt). De tror kanske inte att jag vill gå dit. 

När Innebandymagazinet frågar om det kan bli aktuellt med spel i något av Uppsala-lagen (Storvreta, Sirius och Hagunda), som rent geografiskt ligger nära Stockholm, så svarar han följande kryptiskt:

- Uppsala är en bra stad. Det är nära hem till Stockholm.

Kommer du ta beslut kort inpå efter att finalerna tagit slut?

- Rent kontraktsmässigt så har jag fått förslag men det handlar mycket om jobb vid sidan om också. Jag har lite speciella mål som jag vill få igenom. Det är den biten jag väntar på – att få lite klartecken där. Lyckas en klubb jag pratar med lösa en bra situation så är det lätt att det landar där.


TV: Schweizisk Zorrokung klar för SSL-klubb

Värvar straffspecialist från schweiziska ligan - skrivit på ett tvåårskontrakt.

Matchrapporter: Storvreta segrade och avgjorde mot Växjö Växjö tog sista chansen mot Storvretas Bra läge för Storvreta efter ny seger 2-0 i matchserien efter ny vinst för Storvreta mot Växjö Storvreta vann första matchen mot Växjö

Den här artikeln handlar om: