#ibsilly
Axel Hjälm.
Foto: Tomas Brandt Wangel
#ibsilly

10 aktuella #ibsilly-händelser

ANNONS

Det börjar röra på sig rejält på #ibsilly-marknaden – här är det allra senaste.

Karen Farnes lämnar Endre. Den norska forwarden har totalt gjort sju säsonger i klubben – hon återvände förra sommaren efter en tid i Schweiz. Nu får 31-åringen, som hade svårt att få speltid i slutspelet, se sig om för en ny klubbadress.

Det är med enorm stolthet jag har fått vara en del av hela den stora Endre-familjen i så många år. Jag är tacksam för att jag fick möjligheten till att komma tillbaka och uppleva ett år till, även om jag saknat den fantastiska publiken varje match. Mitt mål har alltid varit att visa min uppskattning genom att vara en god representant för föreningen varje dag. I det hänseendet hoppas jag att jag har lyckats. Även om jag nu går vidare till andra utmaningar, kommer jag alltid bära med mig ett stort Endrehjärta, säger hon till klubbens hemsida.

***

En annan import som lämnar sitt SSL-lag är Sirius Johanna Homi, som flyttar hem till Finland för att fullfölja sina studier. Homi gjorde 9 poäng (6+3) på 26 matcher under sin debutsäsong i Superligan.

***

Herr1an-laget Skälby IBK från Västmanland presenterar dubbelvärvning. Duon Anton Persson och Anton Dahlström representerade allsvenska Örebro förra säsongen men båda väljer nu att återvända till Skälby, klubben de representerade innan tiden i Närke.

- I Persson får vi en tjurig, spelskicklig vinnarskalle som kan användas både på backen och uppe i fickan. Persson kommer att bli ett oerhört nyttigt tillskott både till lagmentaliteten och poängproduktionen, skriver man på sin Facebook-sida.

- I Dahlström får vi en poängspelare av rang, det han gör med en innebandyboll kan f*n inte Carew göra med en apelsin. Vi alla minns vad The great eight ställde till med senast han lirade i Hajdräkten.



***

Två spelare lämnar allsvenska topplaget Warberg. Philip Subiabre kom till klubben säsongen 2015/16, och efter några säsonger i klubbens lag i JAS och Herr2an så har han tillhört seniorlaget de senaste säsongerna, men nu är tiden hos hallänningarna över. Även reservmålvakten John Fransson, ursprungligen från Västergötland, har gjort sitt i Warberg. Båda lämnar efter fyra säsonger i klubben

***

Det har varit på gång ett tag, men nu är det officiellt. Tränaren Fredrik "Figge" Olsson lämnar SSL-laget Nacka Wallenstam – detta efter 15 år i föreningen.

- Vi vill tacka Figge för dessa 15 magiska år som han varit tränare i nacka! Figge kommer ta en längre och välförtjänt paus! Figge har följt vissa utav spelarna sedan de var 6 år och utvecklat dem till inte bara de innebandyspelare dem är idag utan också hur de är som personer. Han har med sitt engagemang och driv för utveckling satt Nacka på kartan, skriver man på sin Instagram.

Klubben meddelar också att duon Ebba Hansson Ronja Gustafsson förlängt sina kontrakt.

***

Vi stannar kvar i SSL dam. Förre stortalangen Klara Danielsson gjorde comeback i Karlstad inför årets säsong. Hon hade inte spelat innebandy på två år innan dess och det blev totalt 15 matcher under hennes comebacksäsong, som dock bara blir ettårig. Klubben meddelade idag att Danielsson kommer lämna laget.

***

Lukas Eldholm kommer inte följa med Höllviken ner till Allsvenskan. Klubben meddelar att Eldholm valt att lämna laget efter två säsonger. Han kom från Lillån och har på 57 SSL-matcher i skåningarnas tröja gjort 28 poäng (22+6)

***

Hittills har vi mest presenterat spelare och ledare som kommer byta klubb, men det finns även de som har hunnit skriva på nya kontrakt i dagarna:

- Simon Sjögren återvände till Karlstad sent under säsongen och gjorde då ett stort avtryck – både när det kom till poäng samt diverse händelser som rörde upp känslor hos motståndarna. Nu står det klart att Sjögren är klar för en hel säsong i Karlstad.

- 19-årige forwarden Axel Hjälm gjorde stor succé i sin första säsong i SSL, då han svarade för 30 poäng (19+11) i Thorengruppens tröja. I ett pressmeddelande från klubben berättas det att det funnits intresse från andra SSL-klubbar, men att han valt att förlänga sitt kontrakt med två säsonger till.

***

Fler övergångar och andra #ibsilly-nyheter som Innebandymagazinet har skrivit om kan du hitta här.


TV: ”Djurgården behöver värva in minst en bra SSL-femma”

Poddpanelen med Magnus Fredriksson, Ulf Andersson, Bruno Lundberg och Mikael ”Koppen” Lindqvist om att Djurgården är klara för SSL.

Matchrapporter: Täby avgjorde matchserien mot Endre Täby har Endre i sitt grepp efter ännu en seger Bra start för Täby efter seger mot Endre efter straffdrama Revansch och tre poäng för Endre Rönnby IBK segrare hemma mot Karlstad

Den här artikeln handlar om: