Foto: Per Wiklund
Superligan

Två SSL-stjärnor på väg att byta lag?

ANNONS

Barndomsvännerna som nu spelar i Karlstad och Mora kan lämna sina respektive lag eller sammanstråla i samma.

Frida Swahn är född 1999 och har trots att hon bara är 22 år ung spelat sju säsonger i SSL med Karlstad IBF där hon gjort sig ett namn som en fruktad sniper. Totalt har hon gjort 140 poäng i karlstadtröjan där de flesta har varit mål. Samma år som Karlstadsstjärnan föddes så föddes även Alexandra Terner som via RIG Umeå hamnade i KAIS Mora där hon spelat de tre senaste säsongerna. Totalt har hon gjort 56 poäng i Moratröjan och fick lite av ett genombrott i slutspelet i år där hon var väldigt tongivande. De båda stjärnorna är båda födda i Värmland och de har både spelat fotboll och innebandy tillsammans  i samma lag under ungdomsåren.

Till kommande säsong kan de återförenas i Karlstad då Terner vill börja plugga till civilingenjör och den utbildningen finns inte i Mora. Hon har sökt skola i Göteborg, Västerås men överst på listan står Karlstad. 

-  Jag känner mig ganska trygg oavsett vad som händer, för jag har en bra dialog med Kais Mora och brinner för klubben. Det kommer vara med ett tungt hjärta jag lämnar om det skulle bli så, men det finns tyvärr ingen möjlighet till plugg här. Då måste jag röra på mig, säger Terner till Värmlands Folkblad.  

Men även om Termer kommer in på skolan i Karlstad är det inte säkert att det blir en återförening med Frida Swahn. För enligt Värmlands Folkblad så jagas Swahn av flera andra SSL-klubbar bland annat Endre. Swahns kontrakt med Karlstad har gått ut men till skillnad från Terner så kanske det är plugget som kommer få Swahn att stanna. Hon har nämligen tre år kvar på sin utbildning och just nu praktiserar hon och på grund av det har hon inte kommit iväg och träffat några klubbar. Men hon bekräftar för tidningen att Endre är en av klubbarna som hon har kontakt med.

– Jag har haft kontakt med en handfull klubbar. Några har jag kommit lite längre i samtalen med än andra. Kul att de visar intresse, säger Swahn till Värmlands Folkblad


TV: ”En stor ära att få Årets rookie-priset”

Tim Andersson Carlsson om att få priset Årets rookie i SSL 2020/21.

Matchrapporter: Malmö FBC avgjorde i förlängningen mot Kais Mora Rönnby IBK segrare hemma mot Karlstad Efterlängtad seger för Täby – steg åt rätt håll mot Karlstad Seger för Kais Mora med 9-7 mot Kalmarsund Storseger för Pixbo Wallenstam borta mot Kais Mora

Den här artikeln handlar om: