#ibsilly-nytt
#ibsilly

Tre nya tränare i Linköping, Dalen och Karlstad

ANNONS

Torsdagsmorgonen bjöd på hela tre nya tränare i Svenska Superligan och Allsvenskan.

Linköpings backikon och landslagsmeriterade Martin Hovlund avslutade sin elitkarriär 2019 och har sedan dess lirat med sin moderklubb Solfjäderstaden i Herr1an. Men till kommande säsongen blir han assisterande tränare till David Gillek i just Linköping där han spelade i nio säsonger. 

- Det är väldigt glädjande att Martin nu kommer tillbaka till laget. Han är en av klubbens riktiga kulturbärare som varit med i de riktigt stora sammanhangen med klubben. Nu knyter vi till oss ännu mer rutin vilket är värdefullt, säger Sportchef Johan Fredriksson till lagets hemsida

Hovlund själv om beslutet:

- Jag ser det som en rolig utmaning att nu ta plats på andra sidan. Jag var inte beredd att släppa innebandyn samtidigt som jag inte är fullt motiverad att spela själv och efter ett snack med Sportchef Fredriksson ville jag hoppa på denna möjlighet. Jag har ju såklart pratat en del med Gillek också och gillar hans tankar och idéer om hur han vill att laget skall spela så det har också spelat in i mitt beslut.

***

Dalens damer som åkte ur SSL under uppmärksammade former förra året och inte fick chansen att spela sig tillbaka den här säsongen har gjort klart med en ny tränarstab. Det blir den före detta spelaren Caroline Stattin och Claes Bredemo som ska leda laget i jakten tillbaka till SSL. 

- Jag är oerhört glad att Caroline och Claes har valt att fortsätta sin tränarkarriär här hos oss i Dalen. Båda passar perfekt in i föreningen, där vår filosofi är att utveckla hungriga spelare till att bli etablerade elitspelare. Jag tror att Caroline och Claes kommer att vara helt rätt tränare för att få våra damer att ta ännu ett stort steg i lagets utveckling, säger IBK Dalens klubbdirektör Urban Karlsson i ett pressmeddelande.  

Stattin tränade förra säsongen Dalens andra lag som också låg i Allsvenskan och Bredemo tränade Dalens JAS-herrar. 

- Känns väldigt spännande och kul med denna utmaning. Att få möjligheten att ta nästa steg som tränare med detta härliga gäng känns väldigt inspirerande. Det självklara målet är att vi ska ta oss tillbaka till SSL igen. Dalen har även något väldigt spännande på gång på hela damsidan, vilket jag är otroligt laddad på att få vara en del utav, säger Caroline Stattin.

- Det känns härligt att vara tillbaka i laget efter några års frånvaro. Sist jag var i laget krigade vi om att nå slutspel och nu är läget lite annorlunda när vi jagar en plats i SSL. Vi har varit igång nu några veckor och vi kommer med all säkerhet vara det bäst tränade laget i allsvenskan och kommer på så sätt skapa oss väldigt bra förutsättningar för att ta oss tillbaka till SSL där IBK Dalen hör hemma. Jag ser fram emot kommande säsong och det kommer bli extra roligt att få köra med Caroline Stattin. Vi kommer komplettera varandra bra och Carolins öga för detaljer kommer få spelarna att utvecklas enormt mycket, säger Claes Bredemo.

***

Inför årets säsong plockade Karlstad in den före detta förbundskaptenen Jan-Erik Vaara men laget fick kämpa för sin överlevnad och slutade tredje sist i tabellen. Vaara gick ut tidigt med att han inte skulle fortsätta kommande säsong och det har spekulerats en del om vem som kommer ta över laget. Nu står det klart att det blir Oskar Moberg som senast tränade Karlstads Herr1an-lag och han har även tidigare varit assisterande tränare i damlaget. Detta meddelade Karlstad tidigare idag på sitt Twitterkonto.

 


Matchrapporter: Pixbo säkrade segern i matchserien mot Linköping Pixbo tog ny seger mot Linköping Linköping vann tredje matchen – reducerar serien mot Pixbo Pixbo tog ny seger i serien mot Linköping Rönnby IBK segrare hemma mot Karlstad

Den här artikeln handlar om: