Landet runt

Innebandyhistoriens 20 mest konstigaste skador

ANNONS

Märkliga skador som innebandyspelare råkat ut för både på och utanför planen.

Jönköpings stjärnspelare Gabriella Strandberg råkade ut för en udda olycka då hon gick in i en betongkant på en vägg och smällen blev så kraftig att hon åkte på en hjärnskakning. Det var Strandbergs tredje hjärnskakning på kort tid och nu kan karriären vara i farozonen. 

Landslagsstjärnan är inte ensam om att ha råkat ut för en  udda olycka utan innebandyhistorien är fulla av märkliga olyckor.


Innebandyhistoriens 20 konstigaste skador

20. Stjärnfall redan innan premiären

Tero Tiitu värvades till Warberg säsongen 2012 som en stor stjärna och hade mycket fokus på sig under försäsongen. Men premiären i SSL fick vänta, Tero Tiitu skadade sig direkt i en träningsmatch och tvingades till operation dagen efter. SSL-premiären fick därmed vänta för den finska landslagsmannen.

19. Vilken domino

En Frölundaspelare i division 3 halkade på ett blad, och en annan motståndare trampade på smalbenet. En ruskig otur som slutade i benbrott.

18. Se upp för fönsterbrädor

Jönköpings stjärna David Gillek slog i sin axel i fönsterbrädan hemma och fick en svullnad som höll i sig ett tag.

17. Papperstrassel

En klassiker är att skära sig på papper. Det gjorde Joakim Lindström när han var uttagen till landslaget. Såret blev infekterat och ledde till blodförgiftning.

16. Ingen idé att vara hjälpsam

Victor Andersson (då i JIK) tog soporna med sig av tåget till en match. Det gjorde att han inte såg det hala underlaget. Bruten fot blev resultatet...

15. Sargvagnen kan vara farlig

Ö-viks Isabell Larsson gick framför sargvagnen innan träning. Det skulle hon inte gjort. Hon tappade fokus en sekund och blev påkörd. Såväl hälsena som säsongen blev förstörd.

14. Ramla och se ut som en kamel

Landslagbacken Kimmo Eskelinen ramlade baklänges på en träning och slog i ryggen. Resultatet blev en vätskefylld puckel och flera matcher vila.

13. Rena kläder blev en smutsig affär

Dalens tidigare forwardsstjärna Daniel Marklund skulle ta på sig ett par rena strumpor efter träning. Ingen konst i sig, men när man fastnar med tummen i hälen samtidigt som man drar till blir det värre. Daniel stukade tummen!

12. Den som löper en grop för andra

Ibland kan vädret ställa till det, fråga bara Tom Colling. Vid en löptur med Karlstad under sommaren 2015 och pågående spöregn råkade Karlstadstjärnan trampa i en vattenpöl, vad han inte såg var dock gropen som gömde sig under vattnet. Colling trampade snett och drog åt sig en fraktur i foten som resulterade i att han var tvungen att operera foten samt spendera sex veckor i gips.

11. Akta dig för överslafen

Faluns landslagsmålvakt Johan Rehn råkade ut för en olycka i samband med en kvalmatch mellan hans dåvarande lag Umeå City och Balrog. När laget skulle övernatta på hotell fick Rehn ligga i överslafen, vilket visade sig vara mindre lyckats. Lagkamraterna väcktes mitt i natten av en stor duns då Rehn hade ramlat ur sängen, något kvalspel dagen efter blev det aldrig för Rehn som skadade axeln i fallet.

10. Passa dig också för sargen

Emma Rothoff (Täby IS) föll mot sargkanten och skadade magen. Det blev ett hål i tjocktarmen och en halv säsong var förstörd. Till historien hör också att tog det tio minuter av comebacken innan hon slet av korsbandet och missade andra halva av säsongen också.

9. Fotboll är inget för innebandystjärnor

Jonas Adriansson passade på att spela en fotbollsmatch i juni 2015 som visade sig bli kostsam. Adriansson skadade sig under matchens gång och det visade sig att korsbandet var av samt att det var skador på både ledband och menisk. Adriansson valde att vänta med operation och körde på med kontinuerlig rehab under säsongen 2015/16 men tvingades till slut till operation.


8. Innebandyspelare på hal is

2018 var inget höjdarår för Mullsjöspelaren Joel Ingesson som missade nästan hela säsongen på grund av först en bihåleinflammation, sedan en hjärnhinneinflammation och till slut en mystisk sjukdom som ingen vet vad det var än idag. Men när han hämtat sig efter alla mystiska sjukdomar och var på väg tillbaka till spel så fick han halsen uppskuren av skridskoskena när Mullsjö passade på att lattja lite hockey under VM-uppehållet. En skada som förstörde säsongen ytterligare ett par månader.

7. Fiske(o)lycka kostade tre månader

Dagen innan säsongspremiären 2015 bestämde sig Erik Falkman för att tillsammans med sin lagkamrat Fredrik Edholm åka ut och fiska, en fisketur som slutade med att Falkman blev biten i fingret av en argsint gädda. Senan i fingret var till stora delar av och Falkman tvingades till operation och vila i tre månader efter gädd-attacken.

6. Pungslag ledde till operation 

I en seriematch mellan Jönköping och Dalen var olyckan framme. Anton Ermling skulle täcka ett skott men fick istället motståndarens klubblad på det allra heligaste, Ermling fortsatte att spela men tvingades efter en stund bryta. Det visade sig att ena pungkulan var spräckt och Ermling tvingades stanna kvar i Jönköping för operation när resten av laget tog bussen hem till Umeå.

5. Världens bästa tog sig vatten över yllesockan

Emil Johansson råkade ut för en otäck skada med bara veckor kvar till VM-2016. Den snabba backen från Falun hade suttit och kollat på TV med ett glas vatten i handen, när han sedan skulle vandra ner för trappan så halkade Johansson på sina yllesockor och tappade glaset. I fallet satte han då handen i glasskärvorna och skar upp en bit på handen som han tvingades sy.

4. Hur var det med fotboll och innebandyspelare? 

Helsingborgsstjärnan Jonathan Nilsson hamnade i rejält blåsväder när han mitt under säsongen i hemlighet spelade en fotbollsmatch med en division 4-klubb. Olyckan var framme och Nilsson skadade ena axeln så allvarligt att missade flera SSL-matcher och även sin landslagsplats.

3.  Svimmade på restaurang men det var inte matförgiftning

Under försäsongsturneringen Czech Open så kolliderade Höllvikenstjärnan Jakob Gullberg med en finsk spelare redan i andra matchen. Smällen tog så tätt att Gullberg tappade luften men han spelade färdigt matchen. På kvällen så svimmade Gullberg på en restaurang och fick föras till sjukhus i ilfart med ambulans. Där konstaterade man att mjälten var sprucken och forwarden tvingades till akut operation.  

2. Se upp för brinnande bilar, du kan få hjärnskakning

När Kalmarsundsstjärnan Kevin Haglund spelade i AIK häromåret drabbades han av en ovanligt konstig skada. På väg till träningen så började hans bil att brinna. Bilen var övertänd på ett par sekunder men Haglund och hans lagkamrat kom ur bilen helt oskadda. Men när Haglund sedan kom hem från träningen så skulle han gå ner med sakerna han hann att rädda från bilen i källaren. När han sedan sprang upp för trapporna slog han huvudet i taket och drog på sig en hjärnskakning och missade flera matcher.  

1. Två (!) spräckte pungkulan i Trosa

Herr2an-laget Trosa Edanö drabbades av något helt statistiskt osannolikt. I en match så täckte en spelare ett skott och eftersvingen träffade pungen så illa att spelarens ena testikel helt förstördes och tvingades att opereras bort. Men fem dagar efter händelsen och tre dagar efter operationen hände exakt samma sak för en lagkamrat som också träffades av eftersvingen och tvingades till att operera bort ena testikeln. 


TV: ”En stor ära att få Årets rookie-priset”

Tim Andersson Carlsson om att få priset Årets rookie i SSL 2020/21.

Den här artikeln handlar om: