Allsvenskan norra

Gävle fortsätter leverera nyförvärv från SSL

ANNONS

Även Gävles tredje värvning för säsongen har meriter från SSL.

Gävle GIK skulle egentligen ha åkt ur den norra Allsvenskan efter årets säsong men tack vare Corona-pandemin så valde Förbundet att inte flytta ner några lag från Allsvenskan i år. Nästjumboplatsen verkar ha blivit ett wake-up call för klubben som inlett ett nysatsning med flera kanonvärvningar.

Först ut var SSL-stjärnan Billy Nilsson som vunnit poängligan både nere i Schweiz och i SSL och 32-åringen beslutade sig tidigare i våras att lämna Sirius för att flytta hem till moderklubben. Andra nyförvärvet var även det en hemvändare i Tobias Söderberg, som var med på den tiden Gävle spelade i SSL men de fyra senaste säsongerna har han spelat med lokalkonkurrenterna IK Sätra. Där gjorde 26-åringen 25 poäng senast i Allsvenskan. 

Nu står det klart att Gävles tredje nyförvärv även han har spelat i SSL men till skillnad från de två tidigare värvningarna så har 21-åriga Anton Loklint ingen koppling till Gävle. Däremot så spelade han tillsammans med Billy Nilsson i Sirius den nyss avslutade säsongen. Där gjorde backen 5 poäng denna säsong.

"Anton är en välväxt offensivt skicklig back som sticker ut med sin bolltrygghet och fina passningsspel, men det som de flesta motståndare brukar försöka ha koll på är hans stenhårda skott" , skriver Gävle på sin hemsida

 - Jag är otroligt taggad att få vara med på Gävles kommande resa, ett ungt lag som haft ett par tuffa säsonger men har all framtid framför sig, känns riktigt kul detta, säger Anton själv.  


TV: ”En stor ära att få Årets rookie-priset”

Tim Andersson Carlsson om att få priset Årets rookie i SSL 2020/21.

Matchrapporter: Förlust för Gävle GIK mot Järfälla Bele med 7-11 Visby starkast – avgjorde i förlängningen mot Gävle GIK Adrian Olsson det stora utropstecknet när Gävle GIK slog Älvsjö Efter sex förluster i rad – äntligen är sviten bruten för Gävle GIK Fiaskosäsong för Gävle GIK – som åker ur serien

Den här artikeln handlar om: