#ibsilly-nytt
Foto: AC.Kårhag
Superligan

Den skadade landslagsstjärnans första besked efter olyckan

ANNONS

Gabriella Strandberg har inte gjort några intervjuer efter vinterns olycka men för Innebandymagazinet berättar hon om framtidsplanerna.

Landslagsstjärnan Gabriella Strandberg var på väg mot sin bästa säsong i karriären men säsongen fick ett abrupt slut redan i november efter en otursam skada som hon själv orsakade. Hon var stressad och på väg till en träning så gick hon in i en betongkant på en vägg.  

– Jag skäms när jag säger det. Det var så klantigt. Betongen har en kant som jag fick i huvudet. Jag hör ju att det inte låter så farligt, men det tog väldigt illa på den sidan på huvudet som jag har haft väldigt mycket problem med, sa hon till Sportexpressen som var först att rapportera om detta.

Precis som hon säger så låter det kanske inte så farligt men 22-åringen har drabbats av två grova hjärnskakningar tidigare i karriären och det här var hennes tredje. Den senaste var för fyra år sedan i en allsvensk match där hon blev brutalt tacklad.

- Jag har haft jätteont sedan det hände, det känns som någon har kört in mitt huvud i en vägg. När jag haft hjärnskakning tidigare har jag varit yr och mått illa men den här gången har det gjort riktigt ont också, sa Strandberg till Innebandymagazinet efter händelsen för fyra år sedan.

Jönköpingsstjärnan tränade och spelade även en match efter den senaste olyckan men hjärnskakningen gav aldrig med sig utan istället blev det bara värre och värre. I början på december klarade hon knappt av att gå korta promenader och hon sov flera timmar mitt på dagen. När Innebandymagazinet pratade med henne i mitten av januari så var läget oförändrat och hon tog en dag i taget. Idag mår Strandberg fortfarande inte bra och har avböjt alla som försökt att få göra en intervju med henne för att hon inte orkar med det tidigast förrän till hösten. För Innebandymagazinet avslöjar hon dock att hon inte vet om hennes karriär är över eller inte, det får tiden utvisa.

- Huvudet är ett komplext ställe att ha problem med tyvärr. Det enda jag kan säga är väl att mitt kontrakt gick ut nu och att jag kommer fortsätta vara kontraktslös tills dess att eller om jag återhämtar mig för spel igen.

Jönköping har fått en tung start på Silly season så här långt då man tappat lagets två bästa poängplockare i Moa Jakobsson och Ellen Svensson till Falun. På pluskontot har man fått in Johanna Ejdelind från Malmö och två spelare från lägre divisioner.


TV: Här får Vilma de Gysser Årets rookie-priset

"Inte alla som får vara med om det här, jag är supernöjd"

Matchrapporter: Underläge i tredje perioden – då vände Partille D1 och vann Klart i dag: Jönköping vinner serien efter seger mot Växjö IBK Jönköping ny serieledare efter 14-1 mot Olofström Lindås segerrad fortsätter efter 7-4 mot Jönköping Jönköping toppar tabellen efter seger mot Craftstaden

Den här artikeln handlar om: