#ibsilly
Jonas Eliasson efter SM-guldet 2016.
Foto: Per Wiklund
Allsvenskan södra

Uppgifter: Här är Jonas Eliassons nya klubb

ANNONS

Jonas Eliasson ser ut att ha fått ett nytt tränaruppdrag efter avskedet från Pixbo.

I slutet av februari sparkades Jonas Eliasson under uppmärksammade former från sitt uppdrag som huvudtränare för Pixbo Wallenstams damer, som då låg i toppen av tabellen. Bakgrunden till detta var, enligt Pixbos sportchef Kristina Landgren Carestam, "olika syn på hur ledarskap ska bedrivas".

- Jag kommer inte gå in närmare på det, mer än vad det vi har sagt. Just nu så har vi olika syn på hur ledarskapet ska bedrivas från huvudtränaren för att få tränaren att prestera. Där står vi. I idrottens värld så finns det en sportslig organisation runtomkring och vår uppgift är att utvärdera verksamheten, då har vi kommit fram till att detta är vägen vi ska gå, och vi känner oss trygga i det. Sen är det alltid jättetråkigt när man tvingas ta ett sånt här beslut. Men vi är trygga med att vi behövde ta det här beslutet för att få max av vårat damlag när vi går in i slutspelet, sa Landgren Carestam till Innebandymagazinet då.

Jonas Eliasson själv uttryckte en extremt stor besvikelse och sorg efter beskedet:

- Jag mår så jävla dåligt om jag ska vara ärlig, om man jämfört med igår. Då tänkte att jag att jag skulle må bättre idag men jag har inte sovit en blund. Jag är gråtfärdig, sa han till Innebandymagazinet dagen efter beskedet.

Sedan dess har det varit ganska så tyst om Eliasson. Hann fanns med på herrallsvenska Karlstads radar, men det blev aldrig något med det. Istället ser han ut att hamna i Karlstads rival Lindås – detta enligt uppgifter till SportExpressen.

Lindås tränarduo från förra säsongen, Fredrik Oredsson och Ricard Carlsson, har lämnat och nu står Göteborgs-klubben utan tränare. 

I tidigare nämnda intervju med Eliasson fick han frågan om var hans tränarframtid låg, samt om han kunde tänka på sig flytta geografiskt för ett nytt uppdrag:

- Jag vill hålla på med innebandy, det är det jag brinner för. Just nu är jag bra jävligt ledsen och har svårt att se hur jag ska klara av dagen. Jag hoppades att det skulle kännas bättre idag men det känns hundra gånger sämre. Skulle jag få ett bra erbjudande eller förfrågan hade jag hoppat på det så småningom, men just nu känner jag mig bara helt förstörd.

- Jag har min familj, en son och en sambo som alltid ställer upp för mig. Får jag ett bra erbjudande och de hakar på så har jag inga problem att träna någon annanstans. Absolut inte. Jag är fullt medveten att man måste vara redo att flytta på sig om man vill hålla på med innebandy. Då får det vara något väldigt intressant. 



Videoblogg: "Konstaterat att det är i stort sett omöjligt"

TV: Magnus Fredriksson kommenterar beskedet att Kalmarsund drar sig ur semifinalspelet.

Matchrapporter: Lindås Rasta säkrade seriesegern efter 11-3 mot Floda Lindås Rasta upp i serieledning efter seger i toppmötet med Skoghall Klart nu: Mölndals IBF åker ur serien efter ny förlust Målfest när Lindås Rasta krossade GS 86 i Lindås Waves Arena Lindås Rasta besegrade Backadalen och toppar nu tabellen

Den här artikeln handlar om: