INFÖR SM-FINALEN
Foto: Per Wiklund
SM-final

Storvretas poängkung kan förstöra Falustjärnans galna slutspelssvit

ANNONS

"Livet hade varit jäkligt lätt om man bara spotta in mål hela tiden"

Det råder en minst sagt ovanlig uppladdning inför söndagens SM-final för Storvreta då en spelare i måndags testades positiv på ett snabbtest och efter det blev hela truppen satta i karantän. Poängkungen Albin Sjögren berättar om hur det är att sitta i karantän tre dagar innan en SM-final.

- Det är ju något nytt, absolut. Men det är bara att göra det bästa av situationen. Vi visste alla att den här säsongen kunde bli konstig så det är bara att vara beredd på allt. Nu hände det här men det är inget vi kan påverka nu utan det är bara att försöka ladda upp som vanligt, säger Sjögren till Innebandymagazinet.

Tror du att ni kommer kunna spela finalen på söndag, hur går tankarna?

- Först och främst hoppas man ju på att matchen går att genomföra. Det är väldigt speciella tider när man sitter i karantän och får träna för sig själv så här kort inpå en final. Men jag siktar på att vi kommer spela på söndag och jag har inte hört något annat, det är bara att gilla läget.

Har ni fått reda på om det är några flera spelare som testats positivt?

- Jag har inte hört någonting om det än utan det där får du fråga sportchefen om.

Storvreta och Falun har delat upp de 11 senaste SM-gulden mellan varandra där Storvreta vunnit ett mer än Falun. Men de båda giganterna har bara mötts tre gånger tidigare i en final där Falun vann 2014 och Storvreta vann de två senaste 2018 och 2019. Albin Sjögren har varit med i alla tre finalerna mot rivalerna.

- Första finalen var väldigt speciell så klart då jag var ny i laget och i Superligan och aldrig varit med om det här tidigare. Den finalen var lite mer se och lära för min del. De andra två finalerna har vi varit ruskigt bra i fast på olika sett. 17/18 var vi väldigt stabila under hela matchen och förde den från början till slut. 18/19 låg vi under med 0-3 och då gjorde vi en jäkligt bra vändning. Men vi har alltid hittat vägar till att vinna vilket har varit vår största styrka genom åren. Så det är en trygghet som vi tar med oss in till söndagens final.

Sjögren leder just nu poängligan i slutspelet och inget talar för att han inte ska ta hem sin första poängkungskrona i slutspelet då han leder med sex poäng före Faluns Alexander Galante Carlström. 25 poäng har det blivit så här långt vilket blir än mer imponerande då han hade två matcher i rad som han var poänglös.

- Livet hade varit jäkligt lätt om man bara spotta in mål hela tiden. Men jag ser det som min styrka att jag kan komma tillbaka och ösa in mål igen efter att ha varit mållös i någon match. Jag fortsätter att utmana och hota och jag fortsätter att skjuta hela tiden oavsett. Min roll i laget är att göra mål och när jag inte gör det blir jag arg på mig själv och då känner jag att jag sviker laget. När jag blir arg försöker jag ännu mer och då trillar bollarna in till slut. Men hela laget har varit bra i slutspelet och jag har fått mycket förtroende av Oscar (Lundin, tränaren) och då går det bra.

Hur känns det att du kan peta ner Galante från tronen då han vunnit poängligan de fem senaste slutspelen?

- Nu ska vi inte ta ut något i förskott utan vad som helst kan hända. Men det ser bra ut och jag har goda chanser kan man säga.

Fakta är att Galante Carlström aldrig gjort med än tre poäng i någon av de sex finalerna han har spelat och på de tre finalerna mot Storvreta har han som mest gjort en poäng, den senaste finalen gick han dessutom poänglös.  

- Jag läste någon artikel där de jämförde mig med Galante men vi har helt olika spelstilar. Jag försöker vara mig själv och inte bli jämförd med någon annan. Men det blir lätt så att man jämför oss eftersom vi ligger i toppen av poängligan jämnt och krigar med varandra. Vi har ju helt olika gubbar runt omkring oss också så jag tycker att det är svårt att jämföra oss. Men jag får väl se till att göra fler mål än honom på söndag helt enkelt.

Vad måste ni göra för att vinna er tredje raka SM-final mot Falun och ta ert sjunde SM-guld, en bedrift som bara IKSU:s damer mäktat med tidigare?

- Det som krävs för att vinna en final är att ha flest rätt på mest klyschor. Det gäller att ha ett gediget försvar, det gäller att ta backchecken och det gäller att täcka skott. Det har vi gjort bra hela säsongen men i en final krävs det extra mycket av allt och det har vi klarat i tidigare finaler så det ska vi klara av att plocka fram i den här också.


TV: ”En stor ära att få Årets rookie-priset”

Tim Andersson Carlsson om att få priset Årets rookie i SSL 2020/21.

Matchrapporter: JIK reducerar mot Storvreta efter dramatik Fyra matchbollar för IBF Falun efter ny seger Storvreta tog ny seger mot JIK IBF Falun tog ny seger i serien mot Mullsjö Storvreta tog hem första matchen mot JIK

Den här artikeln handlar om: