#ibsilly
Wickman, här i nummer 54 för Rönnby, gör comeback i SSL.
Foto: Per Wiklund
Superligan

Förre landslagsspelaren återvänder till SSL

ANNONS

Mira Wickman gör comeback i Västerås Rönnby nästa säsong.

Finskan Mira Wickman har gjort 77 matcher i SSL, fördelat på fyra säsonger, och svarat för 72 poäng (37+35). Nu kommer den statistiken utökas då hon är klar för en återkomst i Västerås Rönnby.

Västerås Rönnby var klubben i SSL som Wickman debuterade i, 2014/15. Efter två säsonger i Västmanlands-laget styrde hon skutan innåt i landet för spel hos KAIS Mora under två år. Därefter har hon spelat i division 1 med Skälby. Wickman, som är född 1994, har skrivit på ett tvåårskontrakt med Västerås Rönnby.

- Att få in Mira känns fantastiskt bra. Både för henne som spelare & människa. Hon har tränat med laget ett tag nu och bidrar massvis med sin personlighet och spelstil. Hon har en stor vinnarskalle och har höga förväntningar på ett sätt jag uppskattar och vet att vi i laget behöver. Mira behöver göra en resa fysiskt i sommar för att bli det bästa hon kan bli. Där har hon redan visat stor målmedvetenhet och börjat jobba extra med vår fysio Rasmus och spelare från laget innan försäsongen startat, säger Västerås Rönnbys tränare Andreas Harnesk till klubbens hemsida och fortsätter:

- Min förhoppning är att Mira kommer att vara en nyckelspelare för oss, både som ledare och som spelare. Miras är på plan teknisk och extremt spel intelligent. Hon är väldigt ovanlig på det sättet, hon åker inte bara med utan tänker mycket själv och vill påverka och hitta vägar framåt. Det uppskattar jag enormt mycket.

Mira Wickman:

-Jag har varit med och tränat med laget nu i någon månad och har verkligen stortrivts. Jag hade faktiskt inte tänkt spela någon mer elitinnebandy, men jag blev snabbt övertygad om att Rönnby har något spännande på gång. En väldigt fin och bra organisation, en riktigt bra tränare och fina nyförvärv. 

- Klubben har en professionell, bra och tydlig plan med sin verksamhet, och den resan känner jag att jag vill vara en del av. Jag tycker även att tjejerna i laget är härliga och lagsammanhållningen känns otroligt bra, vilket betyder mycket för mig.

Wickmans främsta meriter är ett VM-silver med Finland 2017 samt tre SM-silver, ett i Västerås Rönnby och två i Mora.


TV: Här får Vilma de Gysser Årets rookie-priset

"Inte alla som får vara med om det här, jag är supernöjd"

Matchrapporter: 2-1 i matchserien efter ny vinst för Pixbo Wallenstam mot Rönnby IBK Likaläge i matchserien efter Pixbo Wallenstams seger mot Rönnby IBK Rönnby IBK vann mot Pixbo Wallenstam efter straffdrama Rönnby IBK lyckades bärga segern mot IBF Falun Slagläge för Rönnby IBK efter ny seger

Den här artikeln handlar om: