#ibsilly
Wilma Johansson och Rebecka Jansson.
Foto: Per Wiklund och Bosse Grängsjö
Superligan

10 bästa värvningarna i SSL – hittills

ANNONS

Fler och fler stora värvningar börjar trilla in in Superligan – här är de bästa nytillskotten som presenterats.

Det har inte saknats spektakulära värnvingar under den korta #ibsilly-perioden som varit i SSL. Det är främst de så kallade "utmanarlagen", de som kanske placerar sig utanför topp-två, som spetsat sina trupper. Även flera lag från tabellens mittenskikte från förra säsongen har börjar värva som om de vore ett topplag i serien. Här är de 10 bästa värvningarna som presenteras: 

1. Wilma Johansson, Västerås Rönnby (Endre IF)  

Säsongens häftigaste övergång. Oerhört imponerande av mittenlaget Västerås Rönnby att sno en stjärna från toppklubben Endre. Västerås Rönnby har något stort på gång och kan komma att ställa upp med ett bra mycket bättre lag jämfört med förra säsongen. Man har ett homogent och stabilt lag men endast en spelare – Jonna Sjöberg – hamnade topp 50 i den totala poängligan. Johansson kom på en 16:e plats och blir en nyckelroll i Västerås Rönnbys storsatsning.

2. Isabelle Gerig, Endre (Kloten-Dietlikon)  

Svårbedömd då hon aldrig prövat på SSL-spel, men rapporterna ifrån Schweiz skvallrar om att Endre har gjort en absolut toppvärvning. Gotländskorna var inte direkt ensamma om att försöka landa den högerfattade forwarden som fyller 23 år i år. Har på 12 VM-matcher gjort 16 poäng samt 215 poäng (114+101) på de fem senaste säsongerna i klubblaget, fördelat på 120 matcher.. När hon presenterades så angavs hennes största styrka som största styrka ”när är när bollen befinner sig i hennes hook på sista tredjedelen av banan”. 

3. Ellen Svensson, Falun (Jönköping)  

Kan komma att bli en av frontfigurerna i det nya Falun som siktar mot SM-guld. Gjorde vad hon kunde i ett stundtals hopplöst Jönköping förra året. Det ska bli spännande att se vad hon kan få ut i en, som det ser ut, bättre miljö den här säsongen. Finns med på landslagets radar och är i en ålder (23 när säsongen startar) då många spelare börjar nå sin absoluta topp. 

4. Michelle Wiki, Sirius (UHC Kloten-Dietlikon Jets)  

En klasspelare som gjort det bra i SSL förr, då i Moras och Uppsalas (numera Sirius) tröjor. I NLA har hon dock varit en av ligans absolut bästa spelare och 40 poäng på 30 VM-matcher imponerar. En fysisk stark spelare som trivs bäst vid slottet där många motståndare haft det rejält tufft. Sirius fortsätter bygga vidare på sin fina säsong och kan bli ett topplag att räkna med i höst. 

5. Tanja Stella, Sirius (Kloten-Dietlikon Jets)  

Likt nygamla klubbkamraten Wiki är detta en spelare som gjort det bra i SSL förut, detta under fem säsonger i den gula Endre-tröjan. Nu var det ett tag sedan (2015/16) som hon spelade i Superligan och som nybliven 33-åring är hon förmodligen inne på karriärens sista sväng, men få spelare i ligan toppar hennes rutin. Blir en nyckelfigur i ett annars relativt oerfaret Sirius.

6. Moa Jakobsson, Falun (Jönköping)

Forward som ökat sin poängproduktion för varje säsong som gått i SSL. Det lär inte bli mindre poäng i Falun. Fortfarande ganska ung och utvecklingsbar.

7. Rebecka Jansson, Sirius (Telge)

Har haft svårt att etablera sig i SSL men gjorde 19 poäng på 16 matcher i Sirius (slutspel inräknat) efter att ha blivit inlånad från Telge på slutet. 00:a som kan explodera kommande säsong.

8. Johanna Ejdelind, Jönköping (Malmö)

När många nyckelspelare lämnat Jönköping så kommer Ejdelind spela en viktig roll i det nya lagbygget. Forward som är bättre än vad statistiken ibland visar, då hon gör ett otroligt stort arbete utan boll.

9. Nellie Öhgren, Thorengruppen (RIG Umeå)

Precis som Rebecka Jansson är detta ett ”nyförvärv” som redan provade på spel med klubben föregående säsong. Att som 02:a slå sig in i stjärnspäckade Thorengruppen blir en tuff uppgift, men lyckas hon med det så finns det en stor uppsida.

10. Malin Lindgren, Endre (RIG Umeå)


TV: Här får Vilma de Gysser Årets rookie-priset

"Inte alla som får vara med om det här, jag är supernöjd"

Ytterligare en RIG-talang som tar plats på listan. Endre har tidigare tagit väl hand om sina värvningar från Riksinnebandygymaset och Lindgren kan bli nästa stjärna på Gotland - speciellt nu när Wilma Johansson lämnat ett stort hål i uppställningen. 

Matchrapporter: Pixbo Wallenstam knäckte Rönnby IBK i avgörande matchen Likaläge i matchserien efter Rönnby IBK:s seger mot Pixbo Wallenstam Thorengruppen avgjorde efter rysare mot Täby 2-1 i matchserien efter ny vinst för Pixbo Wallenstam mot Rönnby IBK 2-1 i matchserien – Thorengruppen segrade på nytt mot Täby

Den här artikeln handlar om: