SM-slutspelet 2021
Moa Gustafsson, Moa Delshammar och Veera Kauppi utmärkte sig på olika sätt under slutspelet.
Foto: Per Wiklund
SM-slutspel

Slutspelets bästa lag på damsidan – femma för femma

ANNONS

Innebandymagazinet har tagit ut ett Dream Team bestående av fyra kedjor och två målvakter från SM-slutspelet.

Så var det då över. Thorengruppen gick segrandes ur finalen efter 5-4-vinst mot Pixbo Wallenstam. Men slutspelet innehöll flera turer – semifinalerna såg exempelvis ut att bli de ojämnaste i modern tid inledningsvis men varken Endre eller KAIS Mora gav upp i första taget.

Därför får många spelare från de utslagna lagen även plats i slutspelets Dream Team. Även kvartsfinallagen Sirius och Täby. har representanter med i uppställningen. Men huvudparten av drömlaget domineras av spelare från finallagen från Umeå och Mönlycke.

Förstafemman

Ooona Kauppi - Veera Kauppi - Sofia Joelsson

Cornelia Fjellstedt - Ida Sundberg

Den här femman vill man INTE möta. Skulle lika gärna kunna vara världens bästa formation. Kedjan med systrarna Kauppi och Joelsson har haft lekstuga i slutspelet och är redan nu en av tidernas vassaste. Lägg till defensiva klippan Sundberg ihop med bolltrygga Fjellstedt, som båda gjort ett fint slutspel, och man har en femma av yppersta världsklass.

Andrafemman

Moa Gustafsson - Wilma Johansson- Ellen Bäckstedt

Moa Andersson - Myra Aggestål

Fem spelare som kan bilda nästa bärande generation i Sveriges landslag. Wilma Johansson får gå in och spela center istället för sin mer naturliga forwardsposition. Hon och Bäckstedt gjorde vad de kunde för att hålla kvar Endre långt i slutspelet och det lyckades man med, även om en finalplats hade toppat bedriften. Moa Gustafsson är en av slutspelets absolut bästa spelare och har en given plats här. Moa Andersson har fått sitt definitiva genombrott i slutspelet och paras här ihop med guldhjälten Aggestål.

Tredjefemman

Amanda Berggren - Cajsa Elm - Rebecka Jansson

Ellinor Berling - Matilda Lindgren

Succéduon Berggren/Elm var bidragande faktorer till att Pixbo gick till final, och framförallt Berggren vara nära att se till att guldet hamnade i Mölnlycke efter en strålande insats i finalen. I den här uppställningen får kedjans tredje länk Emma Stenberg befinna sig i fjärdekedja, även om hon gjorde ett fint slutspel hon också. Det blir istället Rebecka Jansson som får en plats – sju poäng på fyra slutspelsmatcher är ett fint facit. Ellinor Berling, som ständigt hyllas av guldtränaren Christoffer Suominen, har en given plats i laget. Vid sin sida får hon Matilda Lindgren som var en av Moras bättre spelare i slutspelet.

Fjärdekedjan

Denisa Ratajova - Moa Delshammar - Emma Stenberg.

Gör man mål i samtliga slutspelsmatcher borde man kanske ha en roll i toppfemmorna i ett sånt här lag, men den mördande konkurrensen gör att Denisa Ratajova får infinna sig i fjärdeformationen. Hon får sällskap av lagkamraten Emma Stenberg som gjorde fina 12 poäng på 9 matcher. Delshammars slutspel var kort men oj vad hon presterade när hon fick chansen. Det mesta av Täbys offensiv gick genom henne och hon vann dessutom många bollar i försvaret.

Målvakter

Lara Heini

Frida Görtz (reserv)

Guldmålvakten Emelie Fällman får kanske inte den uppmärksamhet hon förtjänar, så därför känns det tufft att peta henne ytterligare en gång i ett sådant här sammanhang. Men Heinis slutspel går inte att blunda för och Görtz var kanske den bästa målvakten av de alla. Även här är det supertuff konkurrens.


TV: Här får Vilma de Gysser Årets rookie-priset

"Inte alla som får vara med om det här, jag är supernöjd"

Matchrapporter: Bra start för Täby efter seger mot Endre efter straffdrama Pixbo Wallenstam fick en drömstart – vann mot IBK Lund Ny tung förlust för Åkersberga IBF – som tvingas lämna serien Straffar avgjorde – Täby vann mot Warberg Malmö FBC avgjorde i förlängningen mot Kais Mora

Den här artikeln handlar om: