#ibsilly
Eddie Nissen Sandberg.
Foto: Visby IBK
Allsvenskan norra

Byter Herr1an mot Allsvenskan: "Känns väldigt inspirerande"

ANNONS

Visby hämtar sin nästa värvning från Herr1an-laget Lockerud Mariestad.

Allsvenska Visby har tidigare plockat in två meriterade namn i form av backen Robin Markström från schweiziska Ad Astra Sarnen samt Mullsjös center Gustav Johansson.

Nästa nyförvärv hämtas från en lägre hylla rent seriemässigt i form av Eddie Nissen-Sandberg – en powerforward från Herr1an-laget Lockerud Mariestad. 

22-åringen har dock hunnit med att testa spel på högre nivå: Han gjorde sex SSL-matcher i Jönköping säsongen 2019/20 och har spelat sporadiskt i Allsvenskan med Lockerud/Mariestad, Craftstaden och senast Lerum. Därmed återförenas han med tränaren Anton Olofsson, som nyligen lämnade Lerum för att ta över Visby.

- Ytterligare en bra rekrytering. Eddie är en spelare som jobbar väldigt hårt över hela banan och är stark i duellspelet. Han kommer tillföra mycket bollvinster och ett otroligt bra pannben, säger Olofsson om sitt nyförvärv. 

Den senaste fulla säsongen i ett och samma lag kom 2018/19, då i just Lockerud. Då blev det 30 poäng på 20 matcher i Herr1an. Nu väntar spel i Visby, en klubb som av tradition har höga ambitioner och som kvalade till Superligan nyligen, men åkte ur i semifinalen mot Djurgården.

- Det känns väldigt inspirerande att skriva på för en klubb som IBK som visar tydligt att dom satsar för att ta klivet upp i SSL igen.




TV: ”En stor ära att få Årets rookie-priset”

Tim Andersson Carlsson om att få priset Årets rookie i SSL 2020/21.

Matchrapporter: Islossning i tredje – Visby vann klart mot RIG Umeå Visby starkast – avgjorde i förlängningen mot Gävle GIK Tre klara poäng för Visby mot Järfälla Bele Visby klart för kval till Superligan Visby vann stort senast – nu tog IBF Falun Utveckling revansch

Den här artikeln handlar om: