Foto: Adam Troy/Pressmeddelande
Superligan

Andreas Stefansson vill ta nästa steg i Storvreta

ANNONS

Storvretas nyförvärv: "Jag vill bli bäst i världen"

Den stabila målskytten Andreas Stefansson kommer nästa säsong inte spela i den polkarandiga Pixbo-tröjan. Flyttlasset kommer gå till Uppsala och för spel i den röda Storvretatröjan, ett byte som ska ta honom till nästa nivå i hans karriär.

– Jag vill bli så bra som jag bara kan, jag vill bli bäst i världen och då känner jag att det här är rätt miljö att bli det i, säger Andreas Stefansson till Innebandymagazinet.

2018 bytte Andreas Stefansson klubb från AIK till Pixbo. I tre år har han spelat i Göteborgs-klubben, men de förväntningar som han hade inför flytten till Göteborg blev inte riktigt som han hade tänkt sig. Han ser dock tillbaka på sin tid med tacksamhet. 

– Det gav mig tre stycken väldigt roliga år ur perspektivet att jag har träffat väldigt underbara människor, både duktiga innebandyspelare, men också fantastiska personer som jag har kommit väldigt nära på väldigt kort tid och det är jag väldigt tacksam för. Rent innebandymässigt hade de här tre åren lite mer att önska. Lite från egen sida, men också från vad jag hade för förväntningar på klubben. Så helt nöjd är jag väl inte på det innebandymässiga på det stora hela. 

Andreas Stefanssons kontrakt gick ut efter denna säsong. Många trodde att flyttlasset skulle kunna gå tillbaka till AIK där han gjorde finfina resultatet under sin tid i klubben. Men AIK:s SSL miss kan ha varit en anledning till att en återkomst till Gnaget uteblev.

– Det är väl klart att det spelade in litegrann, självklart. Jag kan inte se mig själv i Allsvenskan den närmsta tiden i min karriär. När det kommer till AIK så är det alltid aktuellt beroende på vilken serie det är, nu var bara inte tajmingen rätt tyvärr. Jag vet att jag kommer spela i AIK igen, det är inget snack om saken, men frågan är bara när. 

Som den målskytt som han är har alltid högt uppe i SSL:s skytteliga. Denna säsong gjorde Andreas Stefansson 40 mål och kom tvåa i skytteligan. Men frågan är om han kommer få samma målskyttsroll i Storvreta eller om han kommer få ta en annan roll i det stjärnspäckade laget. 

– Jag har fått indikationer från Oscar Lundin och hela staben när jag har pratat med dem så känns det som att vi är på samma spår. Man kan ju värva spelare av olika anledningar, men när det kommer till mig så tror jag det är väldigt tydligt i vad man får när man tar in en sådan spelare som mig. Det vet jag att Oscar är väl medveten om och just därför känner jag den tryggheten att komma till Storvreta när just han är där, för att det är en tränare som kan väldigt mycket. Jag tror att jag kommer få en roll som jag har varit van vid sen innan, men utvecklad på lite annat sätt och det sporrar mig.

Efter säsongen kommer trotjänarna Henrik Stenberg och Mattias Samuelsson lägga klubban på hyllan och Storvreta har börjat gå in i en generationsväxling. Det är många poäng och många års rutin som försvinner med dem två spelarna, men Andreas Stefansson är verkligen imponerad av det grundtänk som finns hos klubben och som klubben värnar. 

– Självklart att jag ska komma in med den rutin jag har och samtidigt värna den kultur som finns i föreningen. Den är väldigt tydlig, även som utomstående. Där vet jag att de gör ett väldigt bra jobb. Man tar in gamla spelare som till exempel Joel Kanebjörk, för mycket kan hända under en generationsväxling så att man inte tappar grundpelarna i klubben. Självklart ska jag vara en jäkligt viktig del där och jag hade inte gått till ett lag där jag känner att vi har lite olika syn på hur idrotten ska utövas och vad det tydliga målet är. Jag känner att jag kan gå in i samma tänk som hela föreningen väldigt snabbt och där tror jag att jag kommer bidra väldigt mycket i den här generationsväxlingen. 

Som mest har Andreas Stefansson stängt dit 50 kassar under en säsong. På frågan om hur många mål det blir i hans debutsäsong i Storvreta inleder han svaret med ett litet skratt. 

– Det har ju gått lite sisådär med mina tippningar. Jag sa väl 100 mål säsongen efter jag gjorde 50 mål så det var väl lite att ta i kanske, men det är alltid svårt att säga en siffra. Men självklart vill jag vara bättre än jag var tidigare. Så vi kan väl säga att jag ska göra mer än jag har gjort någon säsong tidigare, avslutar Andreas Stefansson. 


TV: ”En stor ära att få Årets rookie-priset”

Tim Andersson Carlsson om att få priset Årets rookie i SSL 2020/21.

Matchrapporter: Storvreta segrade och avgjorde mot Växjö Växjö tog sista chansen mot Storvretas Bra läge för Storvreta efter ny seger 2-0 i matchserien efter ny vinst för Storvreta mot Växjö Storvreta vann första matchen mot Växjö

Den här artikeln handlar om: